Thank god it’s Friday

Op de vrijdagmiddag wordt ik altijd wat onrustig. Ik leef toe naar het begin van drie dagen kookfeest. Voorafgaand houd ik een strooptocht door de Amsterdamse binnenstad. Ik bestel vooraf telefonisch; rauwmelkse epoisse bij de Kaaskamer, met “Lady Blue” (en “sticky fingers” uit Drenthe), eiertruffesla en wagyu rillette bij Arno van slagerij Fred en Yolanda de Leeuw, en als ze hebben, een fijn boutje van Iberisch zuiglam, maximaal 10 dagen oud (Marianne excuses), ingesneden en gevuld met verse ansjovis en lente ui (zie de foto). Garen op 130 graden tot een kern van 70 graden, en het genietertje gaat vol aan. Heerlijke wortels en pastinaak van Biologische tuinderij Land en Boschzigt uit ‘s-Graveland, beter wordt het niet.

De kerntemperatuur van het boutje is nu 52 graden, dus als je snel bent…

In het glas Cote du Rhône, Mon Coeur, 2010, zalig. Een mooi glas met een hart op het etiket. Ik voel de romantiek opkomen, ik zet toch maar even de bel uit.

Bon weekend!

20120928-200031.jpg

(Visited 44 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. vincent september 28, 2012 at 8:06 pm

    fantastisch! Goed dat de bel uitstaat en dat het heel hard regent ; )

    Bon app!

  2. Ricky september 28, 2012 at 8:19 pm

    Net gegeten, en alweer trek ….