In het schilderachtige plaatsje Arundel ligt het plaatselijke Arundel Castle. Het kasteel torent hoog boven het dorpje uit en het kasteel ziet er uit, zoals een kasteel eruit moet zien. Ieder moment verwacht je Sean…
U heeft gezocht op
Nyetimber, “Engelse Champagne”
In mijn eerdere blog over the Millstream Hotel schreef ik over de Nyetimber. Net verkozen door de Winspectator tot de beste wijn van Engeland. De Engelsen noemen het champagne, de Fransen hebben er ongetwijfeld een…
The Millstream Hotel, Bosham
Zoals ik al schreef, de Dutch Foodie reist door Zuid-Engeland. Daar waar palmbomen wuiven en tapijt op je badkamer gewoon is. Mijn vriend Jan Willem kwam hier al 40 jaar geleden met zijn ouders, en…
Fish and chips in “The Cricketers”, Duncton, Engeland
Op weg naar Petworth (60 km onder Londen), alwaar mijn kinderen naar een Engelse Summerschool gaan, werd ik door mijn in Chichester wonende vriendin Annette uitgenodigd voor een traditionele pub lunch. Dat moet eigenlijk een…
Hoofstad Brasserie, Hotel de l’Europe
What to do als je door een mooie dame voor de lunch wordt uitgenodigd? Mooie vrouwen, en heerlijk eten, is er iets beters? Nou heeft de Dutch Foodie nogal een klein kwaad wijf thuis zitten,…
Hotel de Gouden Leeuw, Terherne
Andre en Angelique Scheepstra zijn de vriendelijke uitbaters van hotel-restaurant de Gouden Leeuw in Terherne (NL: “Terhorne”). Het dorp dat tevens het Kameleon-museum herbergt. Het aan de hoofdvaart in de dorpskern tegenover het Kameleon-museum gelegen…
Ossian 2009
Mijn vriend Jeroen heeft het nobele plan opgevat om in plaats van op de Italiaanse meren, zijn vakantie op de Friese meren door te brengen. Hij heeft een varende caravan van maar liefst 16,5 meter…
Gehaktballen bij Broodje John “omdat het gewoon lekker is”.
Op weg van Medemblik naar het Friese Terherne heb ik een tussenstop gemaakt bij Broodje John in Amsterdam. Mijn vriend John is een veelzijdig mens. Ik leerde hem in 1995 kennen als 3e generatie loodgieter,…
Ribeye op het IJsselmeer
Met vriendjes Hans, Paul en Antoine (van Restaurant Antoine) heerlijk gezeild op het IJsselmeer. Het genietertje stond vol aan. Soms, heel soms, vergeet je hoe mooi Nederland is. Mijn vriend Piet, die weet dat, die…
Graaf Floris V in Muiden: koken zonder Passie
De Dutchfoodie brengt deze week grotendeels door op het IJsselmeer. Na een tocht over het Markermeer op de Mumm 36 (een kleine zeilracer), met een Boesch (het Zwitserse antwoord op de Riva) van Muiderzand naar…