Voor een klassieke Franse lunch ga je naar de Van Baerlestraat. De Brasserie is weer een vertrouwd adres. Ik at er de bekende gepocheerde eitjes met zalm en hollandaise saus, gevolgd door een lauw warm…
U heeft gezocht op
Bussia, Italie aan de Reestraat
In de Reestraat 28-30 in Amsterdam zit Bussia “fine Italian cuisine”. Ik eet de gebakken kalfszwezerik met gebraiseerde ossenstaart en peterseliewortel (foto). Een feest voor het oog, en de engeltjes dansen op je tong. De…
Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?
Laat dan hieronder uw gegevens achter en ontvang een notificatie in uw mail als er een nieuw bericht is geplaatst op de website.
Kalfstong, een herinnering aan grootmoederstijd
Heerlijke kalfstong van Arno van slagerij Fred en Yolande de Leeuw bereid. Gepocheerd in kalfsfond, met een gebonden saus (zo ging dat in de keuken van de jaren 70). Een feestje voor de (menselijke) tong….
De beste boerenkaas
In de Reijana Hoeve in Weesp maakt de familie Groenedaal al generaties kaas. Probeer de Hollandse Gruyère eens, als je wat pittigs wilt, maar vergeet vooral de boeren belegen niet. Een feest voor de tong….
Tonijntartaar met spiering
Bij mijn favoriete restaurant eet ik op donderdag 15 september 2011 tartaar van tonijn met spiering, en Baambrugs speenvarken, wat een feest! Wederom bij mijn favoriet: restaurant antoine restaurant antoine
De beste boter
De beste boter van Frankrijk koop je in Nederland, Amsterdam, bij de Kaaskamer in de Runstraat om precies te zijn. Zelf geeimporteerd. Handgemaakte Normandische boter, Le Suzerain, “Beurre Cru á la Barette Bois, Demi-Sel Croquant”….
De beste falafel
De beste Falafel ooit at ik recent in de oude binnenstad van Jeruzalem, vlakbij de ingang naar de klaagmuur. Mo verkeert op eenzame hoogte. Ik mocht onder geen beding betalen, als ik er maar wat…
Lunch bij Incanto
Dinsdag 13 september 2011, heerlijke lunch met vrienden Bas, Brink, Koen en Joris bij Incanto. Onder meer inktvis, coquilles en linquini van komkommer gevolgd door kwartel op appel met mousse van foie gras en griet…
Het adres voor het beste kalfsgehakt en merquezworst
Bij Bab el Baraka haal je de beste merquezworst, zowel van kalfs-, als van lamsvlees. De slager heeft een Algerijnse achtergrond en dat proef je terug in de kruiden die in de worst zijn verwerkt….