De beste boerenkaas

In de Reijana Hoeve in Weesp maakt de familie Groenedaal al generaties kaas. Probeer de Hollandse Gruyère eens, als je wat pittigs wilt, maar vergeet vooral de boeren belegen niet. Een feest voor de tong. Op zaterdag komt Bob sinds jaar en dag de boter karnen. Zijn 84 jaar herbergt een schat aan ervaring. Ik kreeg nog even les van hem: “de boter moet mooi glad zijn, want als hij te korrelig is, dan zit er nog water in, en we verkopen gaan water”. En zo is het.

De Reijana Hoeve is donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Gooilandseweg 11a, Weesp. 0294-411991.

20110917-154013.jpg

2 Comments

  1. Mariska september 17, 2011 at 10:32 pm

    Goedendag,

    Wat is het een leuk verhaaltje geworden zeg.
    Ik ben heel erg benieuwd of er nog klanten van zullen komen!
    Heel veel succes verder met uw blog!
    Hartelijke groeten van Mariska
    (Meisje wat u heeft rondgeleid!)

    1. Dutchfoodie september 18, 2011 at 9:43 am

      Uw kaas is gisteren ook door Julius Jasper van Topchef gegeten en heel erg lekker gevonden.

      Succes met kaasmaken.

      Mvg