Volgens verwachting in Buitenverwachting

De Dutchfoodie is een man van de wereld. Een man die van reizen houdt met een licht koloniale inslag, met een voorkeur voor vervoer per heli.

Waar komt de DF beter tot zijn recht dan in het verre Zuid-Afrika, en om precies te zijn in de wijnstreek?

De DF graast met een stelletje schuinsmarcheerders, vergezeld door buitengewoon sjarmante assistentes de Kaapse kust af op zoek naar plekken waar het genietertje in de hoogste stand aan kan. Het door de DF ingezette Sapkuur-dieet komt hier niet geheel tot zijn recht, alhoewel er genoeg sap wordt gedronken!

Wij vliegen van Kaapstad naar Boschendal, Franschhoek. Voor 12:00 uur krijg ik mijn eerste glas Fonkelwijn aangereikt. Het kan verkeren.

Onder leiding van de Alpha-Baviaan, wijn-enthousiast, levensgenieter en fijn mens Bert de Boer (en zijn sjarmante Manuela) reizen wij van winery naar winery.

Buitenverwachting ligt in Constantia, vlakbij Kaapstad, en heeft naar verluidt de mooiste chardonnay van de Kaap en is prachtig gelegen op 150 hectare midden in een woonwijk waar de duurste villa’s van de Kaap staan. De chardonnay is zo bijzonder dat hij er om gevochten wordt. Zelfs voor de lunchgasten is hij niet meer verkrijgbaar. De Hamilton Russel Vinyards biedt uitkomst. De chardonnay uit 2015 is goddelijk.

In goed gezelschap en met het mooiste uitzicht ooit, genieten wij van achtereenvolgens gegrilde gamba’s met komkommer, pak choi, zeewier gember en een citrus-dressing. Lekker.

De kingclip vis met saffraan cous cous, met de ovengedroogde tomaten-calamaris-salade smaakt goddelijk. Iets minder zout is welkom, maar het gerecht is top.

Bij het de kaasplank ter grootte van een ping pong tafel genieten wij van de cabernet sauvignon, wat een feest!

Het wordt tijd om in onze Peugeot 403 uit 1959 te stappen en via False Bay en de Atlantische oceaan-kust terug te rijden naar Boschendal. wat een prachtig land!

Met nog een bezoek aan Alex van Heeren’s Grande Provence in het vooruitzicht dommelt de DF langzaam weg op het ruim 50 jaar oude leer dromend van een ontmoeting met het jongere nichtje van Naomi Campbell…. Heel soms is in verwachting beter dan Buitenverwachting!

Buitenverwachting

4 out of 5 stars (4 / 5)
(Visited 472 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Hans april 10, 2016 at 10:54 am

    Baie lekker geniet !