Maarten Beuningh, amateur-kok van het jaar 2009, heeft een catering/culinair evenementenbedrijf onder de naam “zMaakt!”. Jaarlijks zet Maarten een prachtige bedoeïenetent van TentWorx neer op de Blaricumse aspergeakker van Mariëlle Bakker. Hij serveert daar 120…
U heeft gezocht op
Koek en Chocolade in Laren
Het is het Meisje van Vermeer die Laren uit haar lijden van het gemis aan een echte chocolatier/patissier heeft verlost. Anne-Claire Vermeer is de patissier (of moet ik zeggen: “patissière”) achter Koek en Chocolade. Een…
Quinoa met raapstelen
Mariëlle Bakker heeft niet alleen asperges. Zij heeft ook raapstelen. Een ouderwetse groentesoort die veelal gebruikt wordt voor het maken van stamppotten. Ik maakte er quinoa mee. Quinoa is een glutenvrije graansoort die tegenwoordig goed…
Londen in het oostelijk havengebied, Harbour Club Amsterdam
Al eerder schreef ik over “The Harbour Club”, de naam waaronder mijn vriend Richard samen met zijn partner John een tweetal succesvolle restaurants exploiteert. Het was een maand geleden dat ik op uitnodiging van Richard…
La Quincaillerie, Brussel
Na een inspannende avond bij de nieuwe Harbour Club in Amsterdam (blog is onderweg), in de auto gestapt naar Brussel. Ik herinnerde mij nog restaurant “La Quincaillerie”, een prachtige brasserie in voormalige ijzerwarenwinkel met een…
Appel- en rabarbercrumble
Daar waar de asperges zijn, komt ook de rabarber. In Blaricum heb je de aspergeboerderij van Mariëlle Bakker, “De BoereBlij”. Voorheen communicatie adviseur, maar gelukkig het licht gezien en de boerderij van haar ouders overgenomen,…
Hot Spot, Berlijn
Daar waar je vroeger voor design en mode in Milaan en Parijs moest zijn, moet je je volgens mijn tafelgenote, een succesvolle styliste, tegenwoordig 600 kilometer oostwaarts begeven. Het is niet voor niets dat de…
Asperges van het Brabantse Land
Voor mijn werk reis ik veel door Nederland. De verleidingen onderweg zijn verlokkelijk. Zo ook in Ulvenhout, alwaar ik langs de asperge- en aardbeienboerderij van Christ en Ria Vissers reed. Christ en Ria wonnen in…
Aan de bak in Cafe d’Ouwe Tak
Blaricum begint inmiddels een waar culinair epicentrum van het Gooi te worden. Met restaurants als The Red Sun, de Goede Gooier, Bruno, Rust Wat, Moeke Spijkstra, Bellevue is er volop keuze. Ergens achter in het…
Aan de borrel bij Fagel
In hartje Zeist bevindt zich aan de Steinlaan 52 “Grand Cru Café Fagel”. Grand Cru Café Fagel is eigendom van de horecavrouw pur sang Jacqueline Fagel. Als telg uit een beroemd horecageslacht, heeft zij ook…