Aan de borrel bij Fagel

In hartje Zeist bevindt zich aan de Steinlaan 52 “Grand Cru Café Fagel”.

Grand Cru Café Fagel is eigendom van de horecavrouw pur sang Jacqueline Fagel. Als telg uit een beroemd horecageslacht, heeft zij ook een zijstap gemaakt naar een studie vinologie, die zij succesvol heeft afgerond, en dat merk je.

Je wordt er ontvangen door Jacqueline zelve en het is alsof je bij vrienden thuis komt. Er is een mooie, moderne wijnkaart waarbij slechts een kleine voorraad Franse wijnen aanwezig is en er (gelukkig) veel aandacht besteed wordt aan wijnen uit de nieuwe wereld, maar ook uit Duitsland en Oostenrijk.

Bij het voorgerecht dronken wij een prachtige Riesling 2009 van Markus Molitor, uit de Mosel, en bij het hoofdgerecht een mooie Cabernet Sovignon uit de Diamond collection van Francis Ford Coppola, de voormalig filmproducent.

Grand Cru Café Fagel is een wijnbar waar je ook wat kunt eten. Het eten is erg goed. Vooraf hadden wij een verrassingsbox met diverse Japanse gerechten erin, zalig. Als hoofdgerecht aten mijn tafelgenoten asperges flamande (perfect) en at ik eend met cassoulet. Heerlijk, vooral in combinatie met de Coppola.

Een bijzondere plek met een bijzondere gastvrouw. Het omrijden waard!

20120419-180441.jpg

(Visited 126 times, 1 visits today)