Aan de bak in Cafe d’Ouwe Tak

Blaricum begint inmiddels een waar culinair epicentrum van het Gooi te worden. Met restaurants als The Red Sun, de Goede Gooier, Bruno, Rust Wat, Moeke Spijkstra, Bellevue is er volop keuze. Ergens achter in het Dorp aan de Eemnesserweg nummer 13 is Cafe d’Ouwe Tak gelegen, “het cafe waar je ook kunt eten”. Daar waar je tot 5 jaar terug niet zonder gevaar voor eigen leven zonder klompen dit cafe binnen kon treden en hooguit een balletje gehakt opgewarmd door Barman Andy kon krijgen, waait er een nieuwe wind. Er is een heuse kok die de klassieke Hollandse kaart serveert. Vooraf onder meer slakken met Kruidenboter, gegratineerde uiensoep, Hollandse garnalencocktail, en als hoofdgerecht onder meer Saté van de (varkens)haas, superschnitzel, kogelbiefstuk, kalfslever en gebakken scholletjes. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes. Er wordt hier een traditionele vette hap geserveerd een mooie tegenhanger voor een avond met volop bier. Bier? Ja, want de wijnkaart is zeer beperkt en niet door een wijnliefhebber samengesteld. Je zou eigenlijk je eigen wijn mee moeten nemen en kurkengeld moeten betalen, dan heb je hier een topavond! Reserveren is niet mogelijk.

Voor een gezellige hap, tussen de oorspronkelijke bewoners van Blaricum ben je hier aan het juiste adres.

20120426-084616.jpg