Zomertruffels in de Blaricumse regen

In Amsterdam zeggen ze: “het is weer om je schoonmoeder te verzuipen”, gelukkig ben ik geen Amsterdammer, al was het alleen maar omdat ik nu bij haar verblijf in het mooie Seillans in de Provence, klinkt toch niet echt gezellig. De regen, de koude, het werd mij allemaal te veel. Hoe fijn is het om te weten dat je altijd in Seillans terecht kan, de eerste petange, champagne en foie gras achter de rug. 26 graden, en strakblauw. Het leven lacht mij weer toe, ben blij dat ik gisteravond spontaan een ticket heb geboekt.

Enfin, mijn vriend Piet, is (ongelogen) de grootste particuliere afnemer van truffels in Nederland. Hij bestelt ze altijd online bij Florent de Keizer van “Dutchtruffle”. Perfecte service, goede kwaliteit, een aanrader. Piet, die van het huiskamer restaurant op Vlieland, gaf een Sunday lunch, en zeg nou eerlijk, wat is een Sunday lunch zonder een kilo zomertruffels, zeker als de regen met bakken naar beneden komt?

Een mooie (Gooische) sms-conversatie ging aan de lunch vooraf:

“heb jij een truffelschaaf?”, “nee, wel een speciale foie gras snijder”, “ok, mijn schaven liggen in mijn huis op Vlie, ik regel er wel even een, maar neem die snijder ajb mee”.

Tja, er zijn mensen die dit wellicht niet begrijpen.

Enfin, het was een feestje. De lillet blanc vloeide rijkelijk, mooie (de Dutch Foodie aanbiddende) vrouwen alom en crackers met foie en truffel en pasta met alleen mooie Parmezaanse kaas en een prutje van druivenpitolie, verse knoflook en veel geschaafde truffel. Wat kan het leven toch een feest zijn!

Die avond bezocht ik het concert van Rihanna, al truffel-knoflook zwetend kreeg ik alle ruimte van de mensen om mij heen.

Die Rihanna, die kan ook wel een crackertje foie met truffel gebruiken!

Dutchtruffle

20130624-195102.jpg

(Visited 69 times, 1 visits today)