Tante Kee: geduld wordt beloond

Als het dit weer is, begrijp je werkelijk niet meer, waarom je ook al weer naar het buitenland met vakantie ging.

Het is jaren geleden dat ik Kaageiland bezocht en een heftige romance beleefde met de dochter van de lokale (inmiddels verdwenen) palingboer. In die tijd was Tante Kee nog een eenvoudig pannenkoekenhuis. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Tante Kee wordt bestierd door het jonge en enthousiaste duo Raymond Reep en Kim Edwards en ik lunch er (inmiddels) met mijn vrouw (niet die van de palingboer) en dochter. Alleen al de tocht er naartoe is een feest. Het pontje over de Ringvaart, langs jachtbouwer Van Lent en dan genietend op het prachtige terras, uitkijkend over de Kaag en de daarin gelegen eilandjes.
Diverse bevriende smulpapen hebben mij tante Kee aanbevolen. De locatie is echt bijzonder. Dat kun je helaas van de bediening niet zeggen. De bediening is bij Tante Kee niet op orde. Het is van het begin af aan te lang wachten op alles. Brood wordt vergeten op tafel te zetten (er moet drie keer om gevraagd worden), ijsblokjes, zout, peper idem. Het is lang geleden voorgekomen dat ik zelf ben opgestaan om de keuken in te lopen om te vragen waar het ijs bleef, peper en zout, het brood en later de friet, de mayonaise, et cetera. Als de bediening op orde zou zijn, zou het een adres zijn om weer te gaan eten. Er wordt hier namelijk ernstig goed gekookt, en de borden zijn schitterend opgemaakt.

Wij genoten onder meer van “Keetjes vispalet”, een heerlijke garnalencocktail, paling van Dirk en Anneke Eveleens uit Burgerveen en fris gepekelde zalm met avocado, zure room en citrus, alsmede de geitenkaas van bioboerderij Van Dorp uit Weteringbrug met couscous, groene appel, bleekselderij en de ras el hanout (zalig!).

Het hoofdgerecht bestaat uit de zomerscholfilet (foto)Alkmaarse gort en een saus van kreeftenfond. Zalig! Mijn dochter eet de ladysteak van Schotse Aberdeen Angus, met een jus van rode port, lekker.

Het rood fruit zomerdessert is even prachtig opgemaakt als lekker. De coulis van frambozen is een weldaad voor de tong.

In het glas de huisrosé La Croix de la Residence, van de Cinsault druif, lekker en goed geprijst
(€ 25,–).

Drie personen lunchen bij Tante Kee kan voor € 217,–, inclusief oesters, drie gangen de neus en een fles wijn en koffie. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Het was nog geen week geleden dat ik op het terras van het Amstel Hotel voor € 255,– van de eenvoudige lunchkaart met z’n tweeen lunchte en waarbij de kwaliteit van de geserveerde lunch dusdanig tegenviel dat ik er niet over geschreven heb.

Als Tante Kee de bediening op orde heeft en je denkt het ponton dat vlak naast Tante Kee lag en geschilderd werd tijdens de lunch (en de daarbij behorende verflucht) weg, dan is dit de meest ideale plek van Nederland om te lunchen. Ik geef ze het voordeel van de twijfel en ga er binnenkort nog een keer lunchen en eet dan op advies van mijn vriend Willem de steak tartaar.

Zolang de zon schijnt, adviseer ik je hetzelfde te doen.
Restaurant Tante Kee,
Julianalaan 14, De Kaag
Tel: 0252 544206

20130725-004533.jpg

(Visited 136 times, 1 visits today)