Dr. Franken bij Sauer in Den Haag

Mijn vriend Jeroen en ik, wij zijn fan van Dr. Frank, en wij zijn zijn meest enthousiaste patiënten. Jeroen is er inmiddels 15 kwijt, de Dutch Foodie moet nog even beter zijn best doen en meer kreeft eten, want volgens Dr. Frank is kreeft mager en door de structuur vult het langer dan enig ander eiwit. Hoe mooi kan het leven toch zijn, kreeft eten op doktersadvies.
Restaurant Sauer ken ik eigenlijk alleen maar van de Prinsjesdaglunch van Harry Mens, maar ook buiten Prinsjesdag kun je er fantastisch eten. Het is niet goedkoop. Omdat Dr. Frank geen voorstander is van (witte) wijn tijdens de lunch, dronken wij gewoon spa. Na de zes platte oesters een heerlijke grofgesneden tartaar van heel verse tonijn, met daarbij een uitje, pesto van peterselie en een crème van zwarte olijven, zalig!
Dit heerlijks werd vervolgd met een zacht gegaard kreeftje met dun gesneden ijsbergsla en verrukkelijke citroenmayonaise. Prachtig opgemaakt bord. Eenvoud is vaak het beste.
Het dessert maar weer overgeslagen en geëindigd met een espresso. Ik vond € 221,00 niet weinig, zeker als je bedenkt dat er geen drank in het spel was.
De bediening en sfeer is goed en je proeft de grandeur van de jaren dertig in deze zaak, maar dan in een modern jasje. Ga hier met een gerust hart naartoe, en neem een stevig gevulde portemonnaie mee.
Restaurant Sauer, Lange Voorhout 51, tel.: 070-3617070.
Lunch alleen door de week, zondag gesloten.

20120908-200839.jpg

(Visited 155 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Frank september 8, 2012 at 9:31 pm

  Enkele kleine aanvillingen en correcties van mijn kant: ik ben niet tegen witte wijn bij kreeft! Ik heb er moeite mee als er witte wijn bij kreeft wordt gedronken zonder dat ik aanwezig ben. Zeker als er zulke gezellige tafelaars zijn als Jeroen en Arjen.
  Kreeft is inderdaad super gezond, weinig vet en geen koolhydraten.
  De keren dat ik in Sauer heb gegeten was het top, en… Met name de witte wijn!
  Eet smakelijk
  Frank van Berkum