Oeufs Meurette in Restaurant Le Garage

Het lijkt wel of er door de overname door sommerlier Erwin Walthaus van Restaurant Le Garage van Joop Braakhekke een nieuwe swung in de zaak is gekomen. Ik zat er donderdagavond aan mijn favoriete tafel in de hoek en ben verwend met Oeufs Meurette, een typisch streekgerecht uit de Bourgogne. Gepocheerde eieren op een toastje met was spekjes, paddenstoelen en rode wijnsaus. Wat een feest! Erbij een glas gekoelde Bourgogne van Clos de Vouges, zalig (als mijn vaste proefvriend Brink erbij was geweest, dan hadden wij hem nog een keer besteld, helaas, mijn persoonlijk diëtiste zat naast mij). Mijn tafelgenote genoot van de klassieke garnalencocktail, waarbij de bekende cocktailsaus ter plekke wordt bereid en die je vooraf mag keuren.

Bij het hoofdgerecht hebben we de gekoelde Bourgogne doorgedronken, die een perfect huwelijk vormde met klassieke steak tartaar, de signature dish van Le Garage. Nergens krijg je de tartaar beter. Het is toch elke keer weer een feest om hier te zijn. Mijn tafelgenote at nog als hoofdgerecht de longhaas in thaise marinade en ook die was prachtig bereid, mals en op (pittige) smaak. Le Garage is, los van het spektakel, een gezellig restaurant, met als kenmerk een constante kwaliteit van de gerechten die worden aangeboden. Het kan hier niet misgaan.

Restaurant Le Garage, Ruysdaelstraat 54-56, 1071 XE Amsterdam, tel.: 020-6797176. Reserveren aanbevolen, valid parking voorhanden.

20120909-120213.jpg

(Visited 219 times, 1 visits today)