Toscanini

Op weg in Thalys naar Parijs, alwaar de met drie sterren gelouterde Parijse chef Alain Passard van L’ Arpège op mij wacht, denk ik met weemoed terug aan het eten bij het Le Garage van de Jordaan: Toscanini.

Ooit at ik er voor het eerst ter gelegenheid van het huwelijk van mijn vrienden Mark en Miriam, het was toen al een feest, en dat is het nog steeds. Een middelgrote-, gezellige zaak, met open keuken en waar gasten al jaar in jaar uit in de rij staan om te mogen eten, en terecht.

Zonder reservering kom je er niet in. Wij bellen om half 6, of wij met z’n vijven kunnen komen smikkelen, en dat kan, maar wel om 20:00 uur weg. Geen probleem.

De bediening is vriendelijk, snel en goed. Er is een gevarieerde kaart. De Italiaanse boerenkeuken wacht met smacht op ons, het verlangen is geheel wederzijds.

We beginnen met gevarieerde antipasto. We eten crostini met tomaat, crostini met zelfgemaakte varkensworst (MJAM!), en crostini met paddenstoelen en Burrata (romige mozzarella), tomaat met mozzarella, scheermessen met aardappelsa, krab met komkommer (foto), parmaham en diverse gegrilde groentes. Perfect. Wat kan “eenvoudig” eten toch goed zijn. Om de varkensworst en krab wordt gevochten (ik heb helaas verloren). In het glas water (slik).

Als piece eten wij de ravioli gevuld met rode ui, ricotta en boter-thijmsaus, gegrilde rib eye, gebraden kalfshaas met kalfsniertjes en paddenstoelen (God bestaat) . Mijn zoontje heeft het lekkerste gerecht. “Steak Milanese”, een ouderwetse kalfsschnitzel, maar dan met bot eraan. Ik geloof niet dat ik ooit een betere paneermeel heb geproefd dan deze. Wat een feest. Ik delf weer het onderspit (hetgeen maar goed is ook, gelet op mijn gewijzigde levensstijl, die uiteindelijk zal moeten leiden tot het hebben van een godenlichaam) en zie lijdzaam toe hoe een 8 jarig kakkertje voor mijn neus 400 gram kalfsschnitzel aan het bot wegknaagt.

Los van het menu, zijn er dagelijks wisselende gerechten, waaronder tijdens mijn bezoek rogvleugel.

Er is een mooie wijnkaart met veel open wijnen, het wijnadvies is goed. Mijn tafelgenote drinkt een prachtig glas Vermentino. Prachtig!

Toscanini is een heerlijke, kindvriendelijke zaak, je waant je even in een klein Italiaans dorp, een heerlijk gevoel.

Toscanini
Lindengracht 75
1015 KD Amsterdam
Tel.: 020-6232813

20131031-095323.jpg

(Visited 179 times, 1 visits today)