Cal Pep, Barcelona

De Dutchfoodie beleeft zijn Spaanse weken. Spanje is, wat mij betreft, één van de culinaire toplanden van Europa. Barcelona biedt een keur aan prachtige restaurants. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar traditionele Spaanse gerechten, waaronder tapas. Als je die zoekt, dan moet je naar Cal Pep, dat door de Spanjaarden op dat punt wordt gezien als het beste restaurant van Barcelona.

Mijn vriend Piet is geëmigreerd naar Barcelona. Ook Piet weet waar Abraham de mosterd haalt en Piet heeft een tafel bij Cal Pep veroverd en bewaakt deze met zijn leven.

Met enige vertraging landen wij om half drie in Barcelona, en hebben wij ons in de taxi gespoed om op tijd in Cal Pep te zijn, waar de lunchkeuken om vier uur dichtgaat. We voelen ons onder druk gezet en geven vanuit de taxi per sms onze culinaire wensen door.
Aangekomen staat de tafel vol met de lekkerste happen. Lars, onze vegetarische vriend, is erbij, dus wij worden blij verrast met gefrituurde artisjokkenharten, gegrilde kleine, groene Spaanse pepers met een vleug olijfolie en Parmezaan, gebakken cantharellen (alleen de hoedjes), maar ook met kort in de boter gegaarde scheermessen met kappertjes, citroen en vongole (verrukkelijk), rib eye, tonijntartaar, gefrituurde calamaris, et cetera. Er kwam geen einde aan. De gerechten waren stuk voor stuk goed en bereid met verse ingrediënten.

In het glas eerst een Viña Sastre uit de Ribera del Duero, Crianza 2009, gevolgd door de langer op hout gerijpte Pago de Santa Cruz, 2009, een prachtige, mooie, zware rode wijn. Wij dronken aansluitend Viña Sastre, wat een feest!

Cal Pep is een beleving. Als je binnenkomt, zie je een lange bar met daarachter een open keuken. Aan de bar zitten Spanjaarden te eten en daarbij te schreeuwen alsof hun leven ervan afhangt. Een vitrine met verse vis, alleen dit is al een beleving. Het restaurant is klein en heeft achterin 8 tafels. Ook hier tref je louter Spanjaarden aan en een enkele verdwaalde toerist, waaronder de DF. Qua beleving krijgt het restaurant een 10, qua service een 9 en qua voedsel een 8. Alle reden om hier naar binnen te stappen. Ik zou zeker de scheermessen bestellen. De scheermessen uit de Middellandse Zee zijn kleiner van stuk dan uit de Noordzee en worden hier mooi, mals bereid, en ik zou zeker de gefrituurde artisjokkenharten en de gebakken paddenstoelen bestellen. Fantastisch!

Reserveren bij Cal Pep is een must.

Reservering: calpep@calpep.com
Tel: 0034 933107961
Plaze de les Olles 8 in Barcelona.

20131023-234209.jpg

(Visited 634 times, 1 visits today)