Bluespoon restaurant, Andaz Hotel

Mijn vriendin Laura is de beste echtscheidingsadvocate van Nederland. Laura probeert mij altijd te verrassen met een lunchlocatie die ik nog niet heb bezocht. Het werd het hoofdstedelijke Andaz Hotel, onderdeel van de Hyatt groep. Tja en als Laura dan ook nog speciaal haar Dolce Gabbana schoenen aantrekt (met netkousen) dan begrijp je dat de lunch voor de Dutch Foodie niet meer stuk kon!

Het Andaz zit in de voormalige bibliotheek. De entree ontbeert stijl. Een te smalle ingang en een receptioniste die het erg moeilijk vindt om je naar het achter haar receptie gelegen restaurant te verwijzen.

Het Bluespoon restaurant is onoverzichtelijk over de begane grond verspreid. De inrichting is modern en rustig. Je kijkt uit op de ruime binnentuin, waar je helaas niet kan lunchen. Er is een open keuken, alwaar chef Julien Piguet de scepter zwaait.

De keuken is “farm to table”. De beste biologische ingrediënten van lokale boeren in Nederland en boeren aan de Franse westkust.

De service in het restaurant is onberispelijk. Internationale obers, snelle service met goed eten.

De kaart is gevarieerd en klassiek. Wij dronken water en aten salade Nicoise (neen ik ben niet ziek), het kan verkeren.

De salade was de beste Nicoise ooit gegeten. Verse, smakelijke ingrediënten, knapperige (Romeinse) sla en gegrilde verse tonijn. De vinaigrette leek op een dunne pesto, maar dan zonder kaas en pijnboompitten, met kervel, peterselie en basilicum. Zalig!

Bij de koffie home made whole grain koekjes met hazelnoten. Verrukkelijk! Ik heb er een paar meegenomen in een doggy back, geen probleem.

Bij het Andaz eet je goed. Als je nieuwsgierig bent, ga er een keer heen, maar Bluespoon blijft een echt toeristisch hotelrestaurant, waar de sfeer ontbreekt.

Andaz Hotel
The Bluespoon restaurant
Prinsengracht 587
Amsterdam
1016 HT The Netherlands
+31 20 523 1234

20130531-103908.jpg

(Visited 91 times, 1 visits today)