Oslo: Onda sea

Met het boek “where chefs eat” (must have) onder de arm ben ik vertrokken naar Oslo. In Oslo schijnt de zon, het is 24 graden en een lichte zeebries maakt het leven hier aangenaam, zo ook mijn verblijf in het InterContinental. Zeer centraal gelegen en ernstig op orde.

Noorwegen is schoon, Oslo mooi, maar wat kil. Noorwegen is dunbevolkt, maar qua inkomen het één na rijkste land ter wereld. Olie en gas spuiten hier de grond uit. Het zijn eigenlijk Arabieren die Noren, maar dan zonder baarden en kamelen.

Gelet op het mooie weer wordt het tijd om met de benenwagen de stad in te trekken op zoek naar de juiste lunchgelegenheid. Drank is hier onbetaalbaar, dus als er dan toch gedronken wordt, dan meteen maar wat behoorlijks in het glas. Via het theater, het gemeentehuis en de haven loop ik langs de kade naar Onda Sea. Onda is modern gebouwd, direct aan het water gelegen met uitzicht op het fort en de vele veerboten die op en neer gaan. Hier moet je eigenlijk met je geliefde zijn, ik ben alleen, genoeg schitterende, blonde, viking-dochters voorhanden, maar ben bang dat dat niet goed begrepen zal worden, enfin.

Onda Sea zit in dezelfde plek als Onda Mezzanine, een initiatief van Terje Ness en Rune Pals en hard op weg naar de tweede Michelin ster.

De kaart is klassiek en gevarieerd: oesters, gekookte kreeft, kokkels, vissoep, gebakken zalm en kabeljauw. Wijn is een moeilijk geval in Noorwegen, maar hier 7 glazen wit per glas verkrijgbaar.

Ik bestel een half dozijn Gillardeau gevolgd door de salade met vers gekookte King Krab. Simpel, maar daarom juist zo mooi. De huisgemaakte dunne mayonaise met wat knoflook en citroen is goddelijk. Hier kan je niets aan verpesten. In het glas een Macon uit 2011.

Het uitzicht is fenomenaal. Het is hier goed toeven, prijs kwaliteit is op orde.

Onda Sea
Stranden 30
Aker Brygge
Oslo 0250
Noorwegen
+4745502000

20130531-170109.jpg

(Visited 82 times, 1 visits today)