Walvis in Oslo, restaurant Frognerseteren

De Dutch Foodie is nooit te beroerd om iets te eten wat hij nog niet kent. Nou is de Dutch Foodie bepaald geen boer, neen, het is een (kosmopolitische en aantrekkelijke) heer van stand. Dus er wordt gegeten wat de heer niet kent. Ik had van mijn Noorse gastheer veel verwacht, maar Walvis kwam bepaald niet als eerste in mij op.

We aten op de berg in Oslo, naast de Holmenkollen skischans in het traditionele Noorse restaurant Frognerseteren, met een prachtig uitzicht op Oslo en de Fjorden. De noren zijn gek op buffetten, vol met (rendier)vlees, vis, king-crab, mosselen, langoustines en, ja, Walvisvlees. Ik dacht dat het verboden was om het te eten, maar niet in Noorwegen!

Zo maar opeens tussen de vissen kwam ik het bordje: “Lightly smoked ham of Whale” tegen. Waar smaakt walvis naar? Tja, vergelijk het met het Zwitserse Bundnerfleisch, maar dan wat zachter. Niet bijzonder. Zou het te maken hebben met het feit dat de Noorse patron, Zwitsers bleek te zijn?

Mocht je aan de Walvis willen, dan is hier het adres:

Frognerseteren

20130617-083730.jpg