Bacchanaal bij Vis aan de Schelde

Het is alweer een tijd geleden dat ik het restaurant van Michiel Deenink bezocht. Een mooi moment om met mijn vriend Frank de vrijdagmiddag lunch aldaar te gebruiken. Soms heb je van die middagen, dan heb je er echt zin in ( op de een of andere manier heb ik daar vaak “last” van).
Ook Frank had veiligheidshalve al een chauffeur geregeld, want deze lunch zou niet echt een BOB-momentje worden.

Vis aan de Schelde loopt als een trein en als je er eet, begrijp je waarom. Goede bediening, fantastisch eten!

Na een aantal feestelijke amuses begonnen wij de lunch met zes gillardeaux en zes platte Zeeuwse oesters en een fles Chablis (Premier Cru). Die was snel op. Wij vervolgden met de huisgemaakte garnalenkroket, die wij lieten begeleiden door mijn favoriete Spaanse witte wijn uit de Rueda, Belondrade & Lurton 2010. Na de garnalenkroket op naar de softshell krab met huisgemaakte sambal, gevolgd door de Oosterse oester met sambal (zie foto), die ik op advies van Julius, goede vriend van Michiel, at. Wat een feest! De garnalenkroketjes zijn bijna net zo lekker als die van mijn schoonmoeder, de softshell-krab met de sambal briljant, de Oosterse oester hemels.

Inmiddels was ook de tweede fles leeg en besloten wij nog een fles Belondrade te bestellen om de kreeft op zachte wijze weg te spoelen. De arme beesten, de Dutch Foodie zat al anderhalf uur naar het aquarium (waarin ze vrolijk ronddartelden), te kijken en die ene Oosterscheldekreeft die er nog in zat, die heeft Valentijnsdag niet gehaald!

Intussen was het een olijke boel bij Vis aan de Schelde. Was de hele zaak nou licht aangeschoten of waren wij de enigen?

Het werd tijd voor het Iberisch varken; ook daarbij mocht een passende wijn niet ontbreken, zeer zeker nu de tweede fles Belondrade ook op was. Op naar de Roda. Deze rode wijn komt uit de Rioja van het relatief jonge huis Roda, en bestaat uit bijna 100% tempranillo druivensap. Een prachtige wijn voor bij het Iberisch varken en de kaas.

Opeens was het kwart over vijf en kwam Michiel naar mij toe met de mededeling dat mijn vrouw had gebeld, enigszins zenuwachtig, want wij hadden vriend Piet met zijn vier kinderen om half zes al op de borrel met aansluitend diner. Zet je je telefoon een keer uit…

Er was geen tijd meer voor een koffie. Onderweg nog anderhalve liter water gedronken om op tijd en nuchter voor de borrel te zijn.

Vis aan de Schelde is een feest, de bediening is ernstig op orde, het eten fantastisch. Meer dan waar voor je geld.

Vis aan de Schelde
Scheldeplein 4
Amsterdam
reserveren een must; 020-6751583.

20130213-214134.jpg

(Visited 210 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Frank februari 13, 2013 at 11:16 pm

    En lekker was het!