Octopus bij Incanto en als toetje gehacked

Het leven van de Dutchfoodie is nog nooit zo spannend geweest. Zijn Twitter account is gehacked. Dus als u ondeugende foto’s via mijn account ontvangt, geniet ervan. Mijn vriend Hylke werkt er thans met man en macht aan, het schijnt goed te komen.

Enfin, terug naar de realiteit van de dag. De Dutchfoodie is ietwat onder de indruk van de levenslessen in het boek “De Voedselzandloper” van Kris Verburgh. Langer leven door gezonder te eten. Of dat niet mooi is. En eten, dat hebben we gedaan bij Incanto. Wat is het daar toch een feest, met afstand de beste Italiaan van Nederland.

Wij aten als amuse een prachtig dun gesneden plakje parmaham met een scheur olijfolie en een zacht gegaard tomaatje, gevolgd door een carpaccio van octopus met witte bonen crème. In het glas een prachtige Chardonnay uit de Valle d’Aosta “Les Crêtes”. Zalig.

Een klein tussengerecht was op zijn plaats. Bordje risotto met wat wintertruffel.

Fuck de Voedselzandloper, hoorde ik mijzelf denken. De alcohol had haar werk gedaan. Het geweten was even uitgeschakeld. De “Bollito misto con salsa verde” (gebraiseerde ossentong, kalfssucade en kip) was mooi zacht. Nog een beetje kaas na, en op naar Scheveningen, alwaar het Fine Eastern Restaurant “Phuket” om mij wachtte.

Gun jezelf een lunch/diner in Italië, ga naar Incanto en geniet, beter wordt het niet.

Incanto
Amstel 2
Amsterdam
020 42 33 681

20130205-153619.jpg

(Visited 87 times, 1 visits today)