Macao Café Santa Gertrudis

Mijn vriend Dino woont al jaren op Ibiza en hij weet waar het goed toeven is. De DF moet ook nog werken voor zijn geld en is voor een klus op Ibiza. Dat betekent niet dat er niet fantastisch gegeten kan worden. Sterker nog, met een goede maaltijd in de maag blijkt de DF optimaal te kunnen presteren.
Als je Italiaans wilt eten op Ibiza, dan kun je niet om Macao heen. Het mooie van Macao is dat je kunt reserveren om 6 uur ’s avonds, 10 uur ’s avonds en 12 uur ’s nachts. Ik heb een tafel gereserveerd om 11 uur en word allerhartelijkst ontvangen op het terras/in de tuin van Macao. Santa Gertrudis is het mooiste en meest pittoreske dorpje van Ibiza en kent meerdere goede restaurants, maar Macao steekt er met kop en schouders bovenuit. De wijnkaart van Macao is een droom, ik zie ze allemaal weer voorbij komen, de mooie Antinori’s, de Vega Sicilia, mooie Barolo’s, maar helaas, de DF moet het doen met gebotteld water, van het eiland wel te verstaan.

Wij beginnen met een fritto misto van gefrituurde groentes en calamaris, fenomenaal lekker. De tartaar van rauwe, verse garnalen gevangen rondom het eiland is eveneens fenomenaal. De mousse van basilicum en avocado die erbij zit, verrukkelijk! De tartaar voldoet aan de definitie van wat een goed gerecht is, die wil je minimaal direct nog een keer eten. Dit gerecht wil ik nog wel drie eten, drie maal is tenslotte scheepsrecht.

Wij vervolgen met de vis van de dag, gepocheerde tarbot met een groentetaartje, bestaande uit tomaat, aubergine en courgette, en mijn charmante tafelgenote geniet van de black angus ribeye met pepersaus, verrukkelijk gegrilde aardappels met daarop zoete uiencompote. Het is inmiddels half 1 en wij besluiten het dessert te laten voor wat het is. Morgen wacht ons een zware dag, met hier en daar een fijne zaak te bezoeken.

Macao Café Sant Gertudis,
Carrer de la Vénda des Poble,
8 (reserveren een must, geen website)

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 1.360 times, 1 visits today)