Koekjes van Van Stapele

Soms heb je van die geheime plekjes, die je het liefst voor jezelf houdt.

Koekmakerij Van Stapele is zo’n adresje. Waar voorheen een antiquair was gevestigd, heeft Vera van Stapele in de Heisteeg 4 (het steegje tussen Hoppe en Café Zwart in) een koekmakerij gevestigd.
Zij maakt slechts één koekje, waarvan ik denk dat het het beste koekje ter wereld is. Ze worden door prachtige studentes met de hand ter plaatste gemaakt. Iedere 20 minuten komen er drie verse bakplaten koekjes uit de oven en die zijn in no time uitverkocht. Wanneer je ook komt, ’s ochtends of ’s avonds, er staat altijd een rij. Helaas hebben de toeristen Van Stapele ook ontdekt en is het merendeel eendagsvliegen. Voor vaste klanten, zoals de DF, betekent koekjes halen bij Van Stapele een geduldige zaak. Jammer dat zij niet bezorgen.Het is gelukkig wel mogelijk om ze te reserveren. Dat doe ik dan ook altijd, want anders zijn ze geheid weg.

Het beste kun je om 10 uur ’s ochtends gaan, als ze net open zijn. Het koekje is een klassiek Amerikaans chocoladekoekje van zacht chocoladedeeg vol met Valrhona cacao en in het midden een zachte vulling van gesmolten, witte chocolade. De bite en het mondgevoel s zalig, vooral als ze nog warm zijn. Heerlijk hoe het zachte, warme chocolade deeg met in het midden de bom van witte chocolade je mond in loopt.

Ik waarschuw je van tevoren, als je hier eenmaal een koekje hebt gegeten, dan wil je nooit meer andere koekjes en als je er één op hebt, wil je een tweede, en als je een tweede op hebt, dan een derde, enzovoort. Ik vermoed dat de koekjes licht calorierijk zijn. Ik doe mijn kinderen geen groter plezier dan koekjes van Van Stapele mee te nemen.
Gun jezelf Van Stapele, maar zeg het vooral niet voort….
5 out of 5 stars (5 / 5)

 

 Koekmakerij Van Stapele

(Visited 2.671 times, 1 visits today)