De Lindehof – Happy wife, happy life!De DF is niet alleen een man van de wereld, maar ook een man van de liefde, en liefde is een werkwoord. Om de Mrs. DF gelukkig te houden, moet je af en toe van de wereldkeuken proeven. Zij is een vervend liefhebster van de Indiase keuken, en waar kun je Indiaas op niveau in Nederland eten anders dan bij Soenil Bahadoer zelf. De met twee Michelinsterren bekroonde chef zwaait al jaren de scepter over zijn restaurant De Lindehof in Nuenen.Op de eerste dag dat de restaurants weer geopend mochten worden, genoten wij van een fantastische lunch. Vooraf werden wij per mail geïnformeerd over het feit dat het restaurant maanden niet open was geweest en excuseerde Soenil zich voor het feit dat de bediening nog niet helemaal ingewerkt was. Wij hebben daar niets van gemerkt. De witte brigade is enthousiast en uit alle werelddelen afkomstig, wat een gezellige en internationale sfeer met zich meebrengt.

Bij binnenkomst wordt je door Soenil begroet of de je verloren zoon bent die terugkeert naar het thuisfront. De zaak zit ramvol met vaste gasten. Wij besluiten het spiksplinternieuwe menu “Toque Juni 2021” te nemen à €165,- per persoon. Niet weinig, zeker niet in Nederland, maar gelet op de kwaliteit, de ingrediënten en de hoeveelheid is de prijs/kwaliteit in orde.

Wij werken ons door heerlijke amuses heen, onder het genot van een prachtig glas Ruinart blanc de blancs, en trappen af met het eerste gerecht: de oosterscheldekreeft aloo gobi met kokoscurry. In de kokoscurry is ras el hanout verwerkt en een saus van schaaldieren. Een verrukkelijk gerecht! De daarbij geserveerde worst van kip en kreeft met venkel en yoghurt is een droom. Wel veel smaken en soorten hapjes op een bord, dat zal de avond kenmerken.

Het genietertje begint langzaam op te warmen.

De Mrs. DF besluit niet te drinken, dus de DF zelve moest flink aan de bak. Ook dat kan prima bij De Lindehof. Ik bestel een St. Aubin Premier Cru uit 2016 van Marc Collin. Dit glas gaat fantastisch bij het volgende gerecht: gebakken zeebaars met een chutney van bloemkoolcurry, gebakken bloemkool, gefermenteerde pruim en een vinaigrette van umeboshi. Wat een mooi gebakken vis, zelden een krokant gebakken vis geproefd die zó sappig was van binnen!

Wij vervolgen met de gebakken coquilles, een rouleau van courgette, rode linzen en een saus van molee. De hoeveelheid en combinatie van smaken overvalt mij een beetje, vooral omdat ik veel dingen nog nooit geproefd heb in deze combinatie, maar het resultaat mag er zijn.

Inmiddels bekruipt mij een gevoel dat ik genoeg gegeten heb, maar er is nog een drietal gerechten te gaan.

Wij vervolgen met ongelofelijk mooi gestoofde lamsnek met gekonfijte bosui en crème van geitenkaas en geroosterde paprika. Verrukkelijk! Ik vraag even pauze. De Mrs. DF kijkt mij hopeloos aan en heeft, denk ik, spijt dat zij voor het grote menu heeft gekozen.

En dan komt de wagyu met kimchi en asperge. De asperges zijn van de barbecue en de ossenstaart van de wagyu met ganzenlever, een frisse salade van wortel, radijs en rettich, met een saus van massaman curry is verrukkelijk. Eerlijk gezegd, het is wel een beetje veel. De Mrs. DF is afgehaakt en vraagt aan mij of ik haar wagyu wil, maar ik sla beleefd af. Het is wel erg lekker!

Intussen in het glas twee prachtige glazen rode wijn van het Oostenrijkse huis Heinrich, en dan komt het dessert. Een dessert van pandanrijst, yuzu en jasmijn. Dit is het één na lekkerste dessert wat ik ooit in mijn leven heb geproefd. De geoefende lezer weet natuurlijk dat de DF het beste dessert ooit in zijn leven in het Grand Hotel in Amsterdam at, alwaar de patissier een snicker gevuld met pindakaas liet begeleiden door zoute caramelsaus.

Ik drink nog een glas Enate Gewürztraminer late harvest 2018 uit Spanje erbij, en na vijf en een half uur lunchen en 9 glazen alcohol verder wordt het tijd voor de terugreis. De Mrs. DF is achter het stuur gekropen en, heel gek, maar ik stapte in de auto en toen ik wakker werd stond ik bij mijn huis.


Soenil kan koken. Het mag “iets” (zeker drie gerechten) minder en iets minder heftige smaken. Er wordt hier goed gekookt, maar of ik hier nog een keer terugkom?

4 out of 5 stars (4 / 5)
https://restaurant-delindehof.com/


(Visited 576 times, 1 visits today)