Tim Golsteijn, jong talent kookt aan de Amstel

Mijn vriend Thomas organiseert in zijn prachtige kantoor, gelegen aan de Amsteldijk, een dinertje en heeft het jonge talent Tim Golsteijn gevraagd te koken. Ik ken Tim als de chef van het eerste uur van het in prachtige hotel TwentySeven gelegen restaurant Bougainville. Eerder kookte Tim bij het Amstelhotel en de Dylan: dit is de nieuwe generatie waar wij veel van gaan horen.

Tim blijkt begeleid te worden door Dita Guth van de Talent Table. Eigenlijk is Dita de manager van jonge talentvolle chefs. Als het bij voetballers kan, waarom niet bij chefs?

Wij trappen af met een glas Domaine Tempier rosé uit de Magnum 2019. Prachtig! Na het eveneens uit de Bandol afkomstige Chateau Pibarnon, één van de mooiste rosé’s ter wereld.

Chef Tim heeft er zin in.

Wij beginnen met een filet américain tonijn, savora, oude rijpenaar en crème fraîche, heerlijk!

De coquilles met bloemkool, beurre noisette, hazelnoot en kaviaar zijn geweldig! wat ziet dit gerecht er mooi uit:

Coquilles met kaviaar

Intussen wordt er driftig met flessen Gevrey-Chambertin en Meursault ingeschonken. Wat een feest!

Zo kort na de “afkondiging” van de lockdown moet je toch in training om alvast te wennen aan restaurantbezoeken. Dat lukt de DF aardig, om niet te zeggen: veel te aardig.

De Culurgione/Burata, Hollandse asperge en daslook is magnifiek (zie de hoofdfoto). Wat een mooi vegetarisch gerecht, geweldig!

De entrecote met ui, miso en dragonmayonaise is zó lekker, dat bij het weggaan ik van de chef (na enige subtiele hints) de kort geschroeide, verse zilveruitjes, de miso en de dragon ontvang zodat ik dit gerecht de volgende dag voor de Mrs. DF kan maken, en zo geschiedde, wat een deesr.

Gelet op mijn omvang probeer ik de slechte carbs af te zweren. Ik eet dus geen brood en toetjes. Helaas is dat niet gelukt. Drie broodjes verder (ze waren te lekker) sluit ik af met de walnoot, caramelia, chocolade en Tonka-bonen. Ik neem nog één glas Nuits-Saint-Georges en stap licht schuldig in mijn auto, wetende dat ik de Mrs. DF die nacht zal wakker snurken.

De chef en zijn team hebben zich van hun beste kant laten zien en Dita is een bijzondere vrouw, die ik nooit eerder ben tegengekomen. Wat een energie, wat een positivisme, wat een zakenvrouw, wat een goed mens om als jonge chef aan je zijde te hebben.

Ga maar snel eten bij Bougainville, je krijgt er geen spijt van!

https://restaurantbougainville.com/

(Visited 426 times, 1 visits today)

Laat een bericht achter