Wijnproeven bij Cas in Leiden “Cave de Santenay”

Mijn vriend Willem maakt de beste ragu van het Gooi. Hij komt spontaan langs met een zak voor 2 tot 3 personen met daarin verse ragu met spaghetti, die je zo in heet water kunt opwarmen. De zoon van de DF, ook een redelijke smulpaap, besluit spontaan de zak in zijn eentje op te eten. Het is zo lekker, dat als zijn moeder een lepel wil proeven, ze spontaan een vork in haar hand gezet krijgt.

Enfin, er is niets leukers dan samen met een vriend een mooi glas wijn drinken. De DF houdt van een goed leven en zit toevallig aan een Gevrey Chambertin wit, van het huis Niellon (wel iets te jong, 2019, maar mooi) als zijn vriend Willie langskomt. Wil is levensgenieter van beroep. Wij drinken samen het eerste glas en als de bodem in zicht is, vraagt Willem naar een goed glas rode bourgogne. Wil houdt net zoals uw eigenste DF van bourgogne. Bordeaux drinken we niet, veel te zwaar. Ik koop ook al jaren wijn bij mijn virtuele vriend Cas Kortmann van de Cave de Santenay in Leiden. We drinken een Gevrey Chambertin rood 2017 van Guillard, door het gerenommeerde blad Perswijn uitgeroepen tot de beste Gevrey Chambertin verkrijgbaar in Nederland.

Enfin, we besluiten spontaan de volgende dag een wijntrip te ondernemen en vertrekken naar Leiden. Cas blijkt een gepensioneerd en succesvol ondernemer, die daarna als hobby bourgogne is gaan importeren, en alleen maar uit de Côte d’Or. Deze kleine winkel, die alleen maar open is op afspraak, blijkt het walhalla voor de bourgogne-drinkers. Er ontstaat een spontane proeverij/borrel op de Oude Singel in Leiden. De DF zal de DF niet zijn als hij wel een brommerkoerier met wat bitterballen en vlammetjes laat komen, en het eindigt in een waar proeffeest! De auto van de DF heeft nog nooit zo laag op zijn assen gehangen, nadat Cas en zijn lieve Thea, met hulp van de kleindochter, de auto hebben afgeladen.

https://www.santenay.nl/

(Visited 470 times, 1 visits today)