Kalkoen in de Provence

Met de vrienden Jan, Hans en Willem aangekomen op de plaats van bestemming, de Bergerie te Seillans, daar waar ik in de Chapelle de notre Dame de l’ Ormeau het jawoord aan mijn Sophie heb gegeven. Hans heeft de scharrelkalkoen van “de slager met de koksmuts” uit Nederland in de bagage “meegesmokkeld”. Verse Salie, rozemarijn, thijm, knoflook en laurier uit de tuin, samen met de worst van eend een mooi basis voor de vulling! Na het nodige verblijf in de oven en geflankeerd door een het prachtige cru classe 2007 van domaine Jas d’ Esclans, coup de foudres, van de Belgische wijnmakers De Wulf hebben wij genoten van ons thanks giving diner!

Bergerie St. Georges

20111126-000834.jpg

1 Comment

  1. Jeannette Meeuwssen van Woensel november 26, 2011 at 9:04 am

    Vooral de liefde en de toewijding waarmee alles bereid was maakte niet alleen het gerecht maar ook het gezamelijk nuttigen,tot een groot feest !!!
    Het toveren met de ingredienten, kruiden, bijgerechten en natuurlijk de wijn, bezorgen jou een extra vermelding in de Gault Millau!