Eten in de keuken van La Rive

Met vriendjes Jeroen, Mark en Jan Willem en de dames gegeten aan de Chefs Table van Chef Roger Rassin. Niks Franje, aan een tafel op de scheidslijn tussen de hotelkeuken en de onberispelijke keuken van La Rive. In La Rive waan je je terug in de tijd. In de jaren 30 van de vorige eeuw moet het bediendend personeel zo ongeveer geacteerd hebben. Maitre Ronald Opten, vormt met eveneens Limburger Rassin en sommelier Ted Bunnik een gouden trio. Nergens, maar dan ook nergens in Nederland vind je zo’n enthousiaste, welbespraakte en beschaafde brigade. Wij aten het menu van de chef, met onder meer Bresse duif (met een Duitse Riesling Auslese “Wiltinger Kupp”) uit 1989, jonge kaviaar uit Eindhoven(!) met rode biet en craime fraiche, zwezerik met kardamon en een saus van wortel en sinaasappel, en nog vele andere heerlijkheden. Het is onbegrijpelijk dat een tweede ster aan deze culinaire tempel is voorbij gegaan.

Gun jezelf een ongekende verwennerij, eet bij La Rive!
Restaurant La Rive

20111211-123801.jpg

1 Comment

  1. watervalkraan januari 24, 2012 at 8:33 pm

    Waarchtig roerend! Ben je toevallig van plan meer van dit soort artikels te maken? Ik hoop het! Ik ben in elk geval onwijs verwonderd. Ga bovenal zo door.