Missverkiezing aan de Amstel, De Brasserie van het Amstel Hotel mag er zijn!

De Dutch Foodie heeft een mooi leven. Dat zal de geoefende lezer met hem eens zijn.

Met de huidige tropische temperaturen kan je maar op één plek afkoelen en dat is op het water of beter gezegd, aan het water. Tijd voor de DF om met zijn vriend Julius een vaartochtje te maken door Amsterdam om vervolgens te stranden bij het Amstel Hotel alwaar voor de aan het terras gelegen Brasserie 11 waternimfen in te korte natte T-shirtjes in het water dreven en mijn vriend Julius mij erop wees: “Pas op, er zijn kinderen aan het zwemmen”, waarop de DF antwoordde: “Het lijken meer playmates”, en zo was het. Wat bleek? Onder leiding van de hoogst aantrekkelijke Kim Kötter werd er een kort filmpje gemaakt van de provinciemissen in Nederland die allen opgaan voor de Miss Nederland-verkiezing.

En terwijl de missen hun best deden om in de meest zwoele poses vereeuwigd te worden, genoten wij op het terras van de brasserie van de lekkerste bereiding van haring ooit. Het was de verse, nieuwe, haring geleverd door Schmidt Zeevis die begeleid door crème fraîche, roggebrood, viooltjes, meiknolletjes en wat perfect gegaarde biet ons bord sierden (foto). Wij vervolgden met een Ceviche van zeebaars (Julius) en een ratatouille met sardienen en een saus van ingekookte Gazpacho. Wat een feest! En dan te bedenken dat mijn vriend Julius niet naar het Amstel wilde omdat hij twee jaar geleden bij de brasserie “zoooo slecht had gegeten, dat hij gezworen had er nooit meer te komen”.

De DF is fan van het Amstel. Hij vindt het nog steeds een schande dat de ster van La Rive is ontnomen. Hij weet niet welke amateur van Michelin de tent gekeurd heeft, maar die dient ogenblikkelijk van het Michelin-tableau te worden verwijderd.

Maitre Ronald Opten en chef Roger Rassin hebben met de bereiding van deze lunch laten zien de edele kookkunsten op zeer hoog niveau in de vingers te hebben zitten. En over de zwarte brigade bij het Amstel kan ik kort zijn: Het is nergens beter dan bij het Amstel! Was mijn eigen dochter maar zo beleefd.

http://www.amsterdam.intercontinental.com/nl/eten-drinken/amstel-brasserie

Reserveren van een ligplaats voor de boot aanbevolen!

 

 

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 148 times, 1 visits today)