Rust Wat, een oase in het Gooi

Het in Blaricum gelegen restaurant Rust Wat is de parel op de kroon van horeca-ondernemer Marc Bon, die tevens in de keuken de scepter zwaait. Naast de Goede Gooier, de zaak waar je moet eten als je van rust, romantiek en ydillische plekjes houdt, is Rust Wat een must in het Gooi. Rust Wat is aan een prachtige vijver met eiland gelegen, het resultaat van een werklozenproject uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Met de crisis op komst wellicht een goed idee.

Rust Wat beschikt over een bewaakt perkeerterrein en het mooiste terras van het Gooi.

Wij aten buiten, onder de parasol. De bediening is “on-goois”: een vriendelijke en gekwalificeerde zwarte brigade, die je snel bedient. Zonder vraag worden er karaffen gekoeld water op tafel gezet (waar vind je dat nog?), gevolgd door heerlijke broodjes, boter, tapenade en een mayonaise. De menukaart is traditioneel Frans met gerechten als steak tartaar (groot of klein), salade riche, sashimi, maar ook piepkuiken, kalfsribeye met bearnaise saus, asperges flamande of met gebakken kabeljauwrug, reuzengamba’s met linquini en een pittige saus, ossenhaas, rogvleugel, et cetera. Het eten komt snel en is van zeer goede kwaliteit. Zelden zo’n malse kalfsribeye gegeten.

Ook voor de kinderen is er alle ruimte, naast een keuze uit kindergerechten, kunnen zij kiezen uit halve gerechten van de hoofdkaart.

Na het voorgerecht werd er keurig gevraagd of het hoofdgerecht kon worden uitgevraagd, of dat wij nog even wilden wachten, zo hoort het.

De wijnkaart is gevarieerd en kent mooie wijnen. De open wijnen zijn gevarieerd en van goede kwaliteit. Bij de salade riche dronk ik de huisrosé van “Aix” en bij de ribeye de Santenay uit 2007. Er zijn diverse open dessertwijnen die de creme brulee en de tarte tatin goed begeleid hebben.

Rust Wat is een heerlijk plek voor lunch of diner. Vergeet niet te reserveren.

Marc Bon heeft de zaak goed op orde.

Rust Wat
Schapendrift 79
Blaricum
Tel.:035 5383286

20120527-112331.jpg

(Visited 361 times, 1 visits today)