Au Passe Temps, Corsica

Met mijn vrouw bezocht ik het door haar zo geliefde Corsica, en dan in het bijzonder de Golf van Sogno “Golfo di Sogno”, waar ook Porto Vecchio aan is gelegen. Geheel volgens familietraditie eten wij bij het familierestaurant Au Passe Temps. Fameus om zijn hout gestookte ovens en grill, alwaar pizza’s en fantastische côte de boeufs worden bereid, en dit alles in de open lucht.
Hier de absolute no-nonsens keuken. Pizza’s tussen de € 9,– en € 12,– en de côte de boeuf voor twee personen (het duurste gerecht op de kaart) € 56,–. Geen sausjes met Van der Valk kruiden (peper en zout), precies gegaard zoals je hem wil hebben, met wat geroosterde aardappels en geen groenten. Ideaal restaurant voor de kinderen. De pizza’s gebakken in de houtoven zijn van ongekende kwaliteit: mooie, dunne, krokante bodem, goede kwaliteit mozzarella. De bereiding van het vlees idem: goed dichtgeschroeid, rustig nagegaard en mals, sappig en goed van smaak.
In het glas Corsicaanse rode wijn uit Ajaccio de Domaine Peraldi, één van de betere rode wijnen die Corsica kent. Kan 10 jaar liggen en is een cuvee van Sciaccarellu, Grenache Niellucciu cinsault en Carigan. Een mooie Bourgogne achtige wijn, met trekjes van een stevige Valpolicella.

Doe jezelf een plezier en als je in de buurt van Porte Vecchio bent, ga hier ’s avonds in dit openluchtrestaurant genieten. In het restaurant heerst een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Een mooi voorbeeld daarvan is dat een jong echtpaar met een krijsende baby het hoofdgerecht krijgt geserveerd, waarbij de eigenaresse het kind op de arm neemt en zowaar direct stil krijgt, waardoor moeders haar hoofdgerecht kan eten. Waar vind je dat nou nog?

Het precieze adres van Au Passe Temps is Route de Cala Rossa in Lecci, tel: 0033-495716376. Het restaurant is moeilijk te vinden, maar vraag gewoon even de weg, het is de moeite waard, ik ben nog twee keer terug gegaan…..

20120902-102331.jpg

(Visited 56 times, 1 visits today)