La Gloire de Mon Père

La Gloire de Mon Père is in het pittoreske Seillans hoog in het dorp gelegen, rondom de dorpsfontein, waarin vier hoge zinken vazen staan met verse rozen, gevoed door het stromend water, prachtig, dit alles gelegen onder grote platanen. Franser kan het niet.

Ik hoorde wisselende verhalen over La Gloire de Mon Père, zeker na de overname van het daar tegenover gelegen restaurant “Le Relais d’ Olea van Hermance Carro”, de dochter van Alain Carro, die nu samen voormalig sterrenrestaurant Le Castellaras weer sucecsvol maken.
De wisselende verhalen blijken onterecht. Wij kwamen om half 3 voor de lunch en dat was vanzelfsprekend geen enkel probleem. Alle aandacht voor de tafel. Er is een mooi menu van € 39,–, waarbij opvallend is dat er veel vis wordt geserveerd.
Wij aten deels een menu, deels a la carte. Wij aten onder meer gemarineerde zalm met een jus van mango, een crème van groene appels en mosterd. Lekker! De huisgemaakte terrine van foie gras was volgens Antoine (en die kan het weten) één van de beste die hij ooit heeft gegeten. Ik vond hem ook lekker. De zeven uur gegaarde souris d’agneau met champignonpuree en ratatouille was zalig en ik denk de dubbele portie van die bij Le Temps de Cerises. Mooie cuisson, goede kwaliteit vlees. In het glas zat de plaatselijke Val d’Iris, Parcelle 2009. Dronken we al eerder, een perfecte lokale wijn.
Aan de tafel werd entrecote met friet gegeten (goed en de friet was gaar), magret de canard (erg goed) en de dorade (vers en mooie cuison). La Gloire de Mon Père beantwoordt aan het stereotiepe Franse restaurants, qua setting uniek en perfecte bediening. Het omrijden waard. Reserveren is aan te raden.

La Gloire de Mon Père,
Place du Thouron 83440, Seillans.
tel.: +33494769868.

20120923-101431.jpg

(Visited 72 times, 1 visits today)