Le Temps de Cerises, Fayence

In mijn culinaire pelgrimage door de Var, bezocht ik het restaurant Le Temps de Cerises in Fayence. Le Temps de Cerises wordt geleid door patron-cuisinier Lodewijk Schröder. Tien jaar geleden at ik er tweemaal, voor de eerste en de laatste keer. De berichten waren dat Lodewijk zijn leven gebeterd had. De porties waren groter, hij was minder arrogant (kennelijk is Lodewijk een echte Fransman aan het worden), het eten goed, alsmede de bediening.

Onze komst was aangekondigd, en in ons gezelschap bevond zich een aantal koks en een restauranthouder. Lodewijk stond in de keuken, maar heeft niet de moeite genomen om naar buiten te gaan, waarschijnlijk omdat hij bang was voor de kritiek, en terecht. Lodewijk heeft een gevarieerde klassieke Franse kaart en een wisselend dagmenu voor de schappelijke prijs van
€ 31,50. Het a la carte menu kent een gevarieerd aantal voorgerechten in de prijsklasse € 13,– tot € 15,–, hoofdgerechten € 23,– tot € 25,– en desserts van € 9,50. Indien je drie gerechten van de gewone kaart kiest, betaal je € 44,50.
Vooraf at ik de terrine van kalf met zoetzure groenten. De terrine was laf, slecht gekruid en qua presentatie niet goed. Te grauw van kleur en optisch te klein. Was er dan toch niets veranderd? Mijn tafelgenoot Joost at als enige de Vitello Tonato, en dat heeft hij geweten. Ik denk dat hij op dit moment nog steeds ziek in zijn bed ligt.
Als hoofdgerecht at ik de “Coquelette a la Belge” met salade en pommes sautes. Goed, maar niet spannend. De acht uur gegaarde epaule d’agneaux is de kleinste lamsschouder die ik ooit heb gezien. Antoine wil er nog steeds niet over praten. De wijnkaart is beperkt, maar kent vele lokale wijnen tegen vriendelijke prijzen. Wij dronken er onder meer een rosé van het huis Jas d’Esclans (Cuvee du Loup), één van mijn favoriete rosé’s als ik in de Provence ben. Bij het hoofdgerecht dronken wij de rode wijn van het plaatselijke Chateau Val d’Iris, 2009, Le Parcelle, zalig.
Er is in de afgelopen tien jaar niets veranderd bij Lodewijk. Het lijkt wel of het nog slechter is geworden. Dit is één van de restaurants die het bezoeken niet waard is. Als je lekker wilt eten rondom Fayence, ga dan eens eten bij Le Castelleras, Chez Hugo of eventueel La Gloire de Mon Père in Seillans. Hugo is veruit het beste en qua uitzicht en voor meer michelin sterrenniveau ga je naar Le Castellaras en als je echt Frans wilt eten, ga je zitten bij La Gloire de Mon Père, bij de dorpsfontein onder de platanen.

Le Temps de Cerises, Place de la Republique, Fayence; tel.: +33(0)494760119.

20120921-092850.jpg

(Visited 207 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. H. Koudenburg mei 9, 2014 at 9:30 pm

    Toen wij onlangs in februari terecht kwamen bij dit restaurant hebben wij smakelijk gegeten.
    Hoofdmenu was goed en voor het toetje , warme chololadecake met ijs wilde ik graag nog een keer terug. Wat een teleurstelling nu in mei , beperkte kaart . Aan iedereen werd gevraagd heeft u gereserveerd , maar er kwam niemand die gereserveerd had. Er arriveerde een wat grotere groep waar tafels voor werden verschoven , het leek wel een kantine. Sla Ceasar vooraf euro 9.50 helaas alleen sla met geraspte kaas en geroosterde broodstukjes. Hoofdgerecht dorade was goed , maar kip viel tegen. Toetjes werd in kant en klaar limonade glaasje opgediend. Weg was de eerste indruk. Wat een blamage. Nooit meer.Prijs kwailiteits verhouding was ver te zoeken.