Club 55

Los van de Cannes boatshow, was er afgelopen weekend nog een belangrijk event in de Provence, en wel aankomende 50ste verjaardag van mijn vriend Hans.
Hans verstaat de kunst van het genieten en heeft zelfs het alleenrecht op de uitspraak “het genietertje even aanzetten” verworven. Antoine, van Restaurant Antoine, was ook in het gezelschap en onder zijn leiding togen wij naar de fameuze Club 55, daar waar ik vier jaar gezworen had nooit meer te gaan eten, na in een uur 15 keer beledigd te zijn door een Franse ober, nagenoeg rauwe friet geserveerd te hebben gekregen en toen ik moest afrekenen de AED uit de kast moest worden getrokken. De rauwe friet is gebleven, maar dat is dan ook het enige. De crisis heeft zijn zuiverende werking op Club 55 gehad.

Vanuit St. Maxime vertrokken wij naar Club 55 met een Princess V58. Het enige dat op het achterdek ontbraken, waren Russisch sprekende dames, en Dutch Foodie mijmerde in zichzelf, terwijl schipper Jean-Marc zich haastte naar Plage de Pampelonne, dat hij aan dit leven zou kunnen wennen.

Club 55 had meegekregen dat vriend Hans, alias “Dokter Bubbels”, zijn verjaardag vierde, de prominenten tafel was gereserveerd en versierd met honderden rozenblaadjes en een prachtig boeket. Zo kan het dus ook. Het bedienend personeel was uiterst vriendelijk, voorkomend, ieder ter wille. Bij de favoriete rosé bubbels van Dokter Bubbels aten wij een perfecte petit friture, klassieke artisjokken, gevolgd door magret de canard, entrecote in moule marinieres, en jawel, de rauwe friet. De Dutch Foodie heeft van zijn 15e tot en met zijn 18e levensjaar op een strandtent in Bloemendaal gewerkt en daar duizenden kilo’s friet gebakken. Vertel hem niets over hoe friet gebakken moet worden.
De prijzen bij Club 55 zijn ofwel gehalveerd, of ons besteedbaar inkomen is intussen gestegen, maar de rekening viel alleszins mee. Er was, op een schaars geklede dame na, geen Nederlander te bekennen en dat is het geheim van Club 55. Ga er buiten het seizoen naartoe. Niet alleen de prijzen zijn dan beter, maar ook het publiek.

Club 55
43 Boulevard Patch, Ramatuelle, tel.: +33(0)494555555
Reservering een aanrader en kom niet te laat (want dan wordt je tafel weggegeven).

20120920-151405.jpg

(Visited 180 times, 1 visits today)