Hotel de Gouden Leeuw, Terherne

Andre en Angelique Scheepstra zijn de vriendelijke uitbaters van hotel-restaurant de Gouden Leeuw in Terherne (NL: “Terhorne”). Het dorp dat tevens het Kameleon-museum herbergt.

Het aan de hoofdvaart in de dorpskern tegenover het Kameleon-museum gelegen charmante hotel heeft een mooi terras aan het water. Met een kleine bijboot zijn mijn vriend Jeroen en ik er naartoe gevaren (niet zonder gevaar), alwaar wij direct (warm) welkom door de zwarte brigade werden geheten. Zo kan het dus ook. Veel en vriendelijk en kundig personeel, en een mooie Hollandse wijn- en spijskaart.

Ook hier de paling van de lokale palingvisser “Terhernstel iel, van visser Evern (juist, die ze ook bij de Heeren van Harinxma serveren), rode Mul, zeetong, spareribs en saté.

Wij kozen voor een hoofdgerecht: de zeetong met remouladesaus. Goed gebakken (wel in de bloem gewenteld) en het was wel Atlantische, in plaats van de Noordzee tong. Atlantische (neus)tong is wat wateriger. Niettemin mooi gebakken, los van de graat en vers. Heerlijke gebakken aardappels en frites, sla en groene groenten. Goed.
We dronken een Pinot Grigio van Söll, van Kellerei Kaltern uit de Alto Adige – Italië, lekker.
Daar waar het in de rest van Nederland regende, scheen de zon in Terherne. Genietend van een mooie grappa, verdween de avondzon achter de horizon.

Een goed adres!

Hotel de Gouden Leeuw
Buorren 166
8493 LK Terherne
Tel.: 0566-689201
info@degoudenleeuwterherne.nl

20120716-222019.jpg

(Visited 243 times, 1 visits today)