Ossian 2009

Mijn vriend Jeroen heeft het nobele plan opgevat om in plaats van op de Italiaanse meren, zijn vakantie op de Friese meren door te brengen. Hij heeft een varende caravan van maar liefst 16,5 meter gehuurd, en het leek mij verstandig dat voordat zijn charmante vrouw aan boord kwam, de boot op orde was en Jeroen wat geoefend had in het aanleggen, voordat een echtelijke ruzie een eind aan dit romantische plan zou maken. Zo geschiedde. Na Broodje John op naar Terherne (in NL: “Terhorne”).

De boot bleek bij aankomst wel heel groot, dus voordat er gevaren werd, werd er eerst wat moed ingedronken. De Dutchfoodie heeft een voorliefde voor witte Spaanse wijn, en meer in het bijzonder wijnen afkomstig uit de Rueda, Verdejo-druif. Je komt dan al snel uit bij een fles Belondrade Y Lurton, beter is er niet, of toch? Mijn vriend Julius wees mij op de wijnen van Ossian, biologisch, 100% verdejo-druif en eveneens afkomstig uit de Rueda. Via mijn vaste Spaanse wijn-leverancier “Ad Bibendum” in Brussel (leveren iedere donderdag in Nederland, een topwijnhandel) de Ossian besteld, en op advies van Julius, direct wat magnums. Eerlijk is eerlijk, het is nog net iets mooier dan de Belondrade. Kruidig en fris tegelijk, engeltjes die over je tong….
Zoek hem maar eens op in de “Guia Penin”, de Spaanse tegenhanger van de “Le Guide Hachette des Vins de France”. 96 uit 100 punten, beter wordt het niet.
Als je wat te vieren hebt, of je moet een hele groot boot varen, trek dan eens lekker een fles Ossian open. De boot leek na deze fles wijn opeens een stukje kleiner.

Succes Jeroen!

Ossian

Belondrade y Lurton

Ad Bibendum

20120715-103731.jpg

(Visited 107 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. B wijmans januari 10, 2013 at 1:15 pm

    Ik heb deze fantastische wijn gedronken, maar zou graag willen weten waar deze in nederland te koop is

  2. malie oktober 6, 2013 at 11:35 am

    Zeg Dutch foodie, ik heb nog een kistje Ossian 2007 liggen. Zal ik er een paar naar jullie brengen, of komen jullie weer afzakken naar Bxl?kan je meteen even bij Ad Bibendum langs! ps: ik mis je restaurant bespreking over “Lola” op de zavel…!