Gehaktballen bij Broodje John “omdat het gewoon lekker is”.

Op weg van Medemblik naar het Friese Terherne heb ik een tussenstop gemaakt bij Broodje John in Amsterdam. Mijn vriend John is een veelzijdig mens. Ik leerde hem in 1995 kennen als 3e generatie loodgieter, die in de gouden gids onder de naam “A-reparatieservice” als eerste stond vermeld. Tja, die belde ik dus, gelukkig maar.
John is ook een bijzonder lief mens. Werkt keihard om zijn 7 kinderen naar school te kunnen laten gaan. John is naast loodgieter een tijdje poffertjesbakker geweest en toen kwam de dag dat John met zijn Greetje het volkskoffiehuis op de hoek van de Bilderdijkstraat en de Jacob van Lennepstraat kocht. Dit was al weer ruim twee jaar geleden.

Greetje houdt van poetsen, de zaak is brandschoon. Het is een echte Amsterdamse zaak, vol met authentieke Amsterdammers, de ene grap na de andere, gezelligheid ten top. Koffie uit de Bravilor, gebakken eitje, pannenkoek of Kwekkeboom kroket, en voor een mooie blonde dame werd spontaan een “take away” koffie verkeerd gemaakt. Kon mij niet aan de indruk onttrekken dat John extra lang over die koffie deed, of de bonen nog gebrand moesten worden. Enfin, ik kwam voor de gehaktbal van John, volgens oud Amsterdams familierecept gemaakt. Ik heb het proeven van deze bal lang uitgesteld, omdat ik bij een eerdere blik al vermoedde dat hij goddelijk zou zijn, en dat issie. Mooie stevige bite, sappig, mooi op smaak, lekker uitje er doorheen, en dat allemaal voor
€ 2,50, zalig!

Ik heb John tevergeefs het recept proberen te ontfutselen. Nu moet je er gelukkig langs om ter plaatste te proeven, voorwaar geen straf en de lachspieren worden meteen getraind.

Broodje John
Bilderdijkstraat/ hoek Jacob van Lennepstraat
Amsterdam

Reserveren niet nodig

20120714-234454.jpg

(Visited 121 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. herman kroes fantastisch bal gehakt maar ook geweldige soepen juli 23, 2015 at 11:43 pm

    Gezellige zaak kwaliteit balletje gehakt plus een
    Geweldige erwtensoep. Fantastisch aanrader