Ribeye op het IJsselmeer

Met vriendjes Hans, Paul en Antoine (van Restaurant Antoine) heerlijk gezeild op het IJsselmeer. Het genietertje stond vol aan.

Soms, heel soms, vergeet je hoe mooi Nederland is. Mijn vriend Piet, die weet dat, die wil nooit meer buiten Nederland met vakantie, en gelijk heeft hij.

Vier kookgekken op een boot, dat komt altijd goed. Vriend en trauma-arts Hans (“Dr. Bubbels”) regelt altijd de rosé champage, Paul de wijn uit de nieuwe wereld (“gekocht bij de Lidl, moet je proeven, dat geloof je niet” (en hij had gelijk), Antoine de oesters en de ribeye en uw eigenste Dutchfoodie rosé van Chateau de Pibarnon 2009 (beter is er niet, Parker 90+), chardonnay, Bernardus van Pon (2010, wat een feest) en garnalenkroketten van Holtkamp met wasabimayonaise.

Het menu.

Fine claires, drie nullen van Hervé (mjam!), gevolgd door een ouderwetsche Hollandsche garnalencocktail (jihoe!). Antoine nam nog artisjokken mee, met een vinigrette met een geprakt gekookt ei er doorheen, feest! Inmiddels met behulp van de elektrische kookthermometer het litertje zonnenbloemolie op 175 graden, je moest die Holtkampjes eens zien zwemmen! (sorry Beep voor de reuzel op je keukenplafond). En dan, een mooie ribeye, gemarineerd in olijfolie, peper, zout en geplette knoflook, op de door uw Dutchfoodie meegenomen gasweber (nood breekt houtskool-wet), uitkijkend over dat mooie IJsselmeer, voor anker liggend voor kasteel Radboud, alwaar de pauwen ons toejuichen vanuit de slottuin en je omringt bent door je vrienden, daar, precies daar, bereikt je neusschot de geur van dichtgeschroeid Limousin.

Of het leven mooi is? Prachtig, het is een feest!

Op naar Friesland!

20120713-175212.jpg

(Visited 34 times, 1 visits today)