Hoofstad Brasserie, Hotel de l’Europe

What to do als je door een mooie dame voor de lunch wordt uitgenodigd? Mooie vrouwen, en heerlijk eten, is er iets beters? Nou heeft de Dutch Foodie nogal een klein kwaad wijf thuis zitten, dat was dus even zweten en op de tellen passen.

Enfin, in de Hoofdstad Brasserie van de l’Europe, alwaar de schoonzoon van Robert Kranenborg, Eric van Oostenbrugge de scepter zwaait, daar is het goed toeven. De lounge/hal is prachtig geworden. De Brasserie zit in een raar hoekje, op weg naar het restaurant Bord’eau. Ik weet niet of ik het er gezellig vind. Wij kregen van de Griekse Maître het romantische nisje. Het uitzicht was er fenomenaal. Er is een drie gangen lunchmenu voor € 35,00. Wij kozen de steak tartaar, gevolgd door de tongschar met remouladesaus en verse frieten. De tartaar is mooi koel en met het mes gesneden. Goed op smaak en prachtige presentatie in vetvrij papier. De Tongschar is fors, en wordt geserveerd als “Fish and Chips”. Dat kan Oostenbrugge beter aan de Engelsen overlaten (terwijl ik dit schrijf, zit ik in Engeland, Bosham, Sussex, en ben ik aan het nagenieten van een echte Fish and Chips die ik tijdens de lunch genoot in een pub). De porties waren fors, het dessert hebben wij overgeslagen. Bij de koffie madeleines met een mousse van witte chocolade en passievrucht. Ik ben maar van al het lekkers op en om de tafel afgebleven.

De wijnkaart is gevarieerd doch overzichtelijk. Veel open wijnen.

We dronken bij de tartaar de chardonnay van Domaine Roger Luquet, Macon-Village, gevolgd door een glas chardonnay “Punto Nino” van het huis Laroche uit Chili. Mooie wijn.

De bediening is onberispelijk, het eten goed en vriendelijk geprijsd, ik schreef dat al eerder. Vraag naar de tafel in het nisje als je bij de Brasserie eet en eet daar met je lief en zet het genietertje aan.

Hoofdstad Brasserie
Hotel de l’Europe
Tel.: 020 5311619
Hoofdstad@leurope.nl

20120722-190305.jpg

(Visited 101 times, 1 visits today)