Fish and chips in “The Cricketers”, Duncton, Engeland

Op weg naar Petworth (60 km onder Londen), alwaar mijn kinderen naar een Engelse Summerschool gaan, werd ik door mijn in Chichester wonende vriendin Annette uitgenodigd voor een traditionele pub lunch. Dat moet eigenlijk een “roast beef” zijn, maar “fish and chips”, dat mag toch ook?

The Cricketers is gelegen in Duncton, aan de doorgaande weg van Petworth naar Chichester. Het is een typische Engelse pub. Ieder moment verwacht je dat Inspector Morse zijn hoofd buigt om door de met geraniums omhangen voordeur naar binnen te stappen. Aan het bier heb ik mij niet gewaagd, maar een extra groot glas rosé van het huis met ijs in de prachtige achtertuin van de pub is welkom. Wij eten “salmon fishcakes” en fish and chips (met sla erbij, dat dan weer wel). De fishcakes zijn erg goed, mooi op smaak, rijk gevuld met zalm, prachtig. De fish zit in een krokante en mooie deegkorst. Zoals ik gisteren al schreef, Chef Oostenbrugge zou hier even moeten meekijken. De vis (verse kabeljauw) van binnen stevig, mals en sappig. Zalige remouladesaus erbij, grote, slappe Engelse frieten. Wat een feest. Ik vergat mijn portemonnaie, zo was ik onder de indruk van deze lunch. Toen ik een uur later terug kwam, lag deze keurig onder de bar. De barman weigerde vindersloon, maar na hem op de Nederlandse wettelijke bepalingen t.a.v. “Vindersloon” te hebben gewezen, ging hij toch akkoord.

Fijn land Engeland, de zuidkust is een aanrader, wat doet iedereen toch op dat kluitje in Zuid-Frankrijk?

The Cricketers
Duncton
Near Petworth
West Sussex
00441798342473

20120723-072039.jpg

(Visited 126 times, 1 visits today)