The Town House, Arundel

In het schilderachtige plaatsje Arundel ligt het plaatselijke Arundel Castle. Het kasteel torent hoog boven het dorpje uit en het kasteel ziet er uit, zoals een kasteel eruit moet zien. Ieder moment verwacht je Sean Connery in een Malienkolder de hoek om komen.

Een week geleden was ik al in Arundel en toen viel mij restaurant “The Town House” direct op. Juiste gevel, kleine zaak, leuke kaart (veel schelp- en schaaldieren), gezellig interieur. Nader onderzoek wees uit dat zowel Michelin als Tripadvisor lovend zijn over deze zaak.

Het interieur is moderen/klassiek Engels, leuk. Spontane dame achter de bar, circa 20 couverts, iets te luide muziek staat aan (zoals mijn vrouw zegt: muziek in een restaurant, dat spelen ze door en voor het personeel en niet voor de gasten). Ik heb een broertje dood aan muziek in een restaurant, tenzij het een pianist is. In de keuken staat Lee en Paul is de maitre, leuke vent, reageert goed op vermoeide kinderen (ik had er drie bij me) en bedient alert en snel. Paul is weer de grote liefde van Emma, die de Royal Oak in Lavant (tegen Goodwood aan) bestiert, daarover in een volgend blog meer. De kaart is gevarieerd en kent mooie vegetarische gerechten, waaronder een soep van tomaat en wilde knoflook en een taartje van rode ui en geitenkaas (zalig). We aten verder “local crab cake with poached hens egg” en een dunne mayonaise met bieslook (veel te veel aardappel), ik maak hem zelf zonder aardappels (en veel beter), met alleen wat gemalen Oliva watercrackers. Na de krab volgde de lokale kreeft uit Selsey op twee manieren bereid: gekookt met een mayonaise van bieslook en thermidor. Ik weet niet of je het recept van een kreeft thermidor kent (zie mijn volgend blog, daar geef ik het recept in), maar dat is in ieder geval niet wat ik kreeg. Een goed gekookte kreeft, in stukjes gesneden terug in de schaal en vervolgens een hand smakeloze Engelse kaas erover en even gegratineerd. Yak. Zonde hoe zo’n mooie Engelse kreeft is verknald. Mijn tafelgenoten aten onder meer de gekookte hele krab, geserveerd in een uitgeholde krab, met de lever er bovenop met ravigottensaus. Vers en goed.

Wij hebben ons uit noodzaak maar op de toetjes gestort, die waren goed. We aten onder meer de local strawberry Syllabub met perzik sorbet, en die was goed, zo niet zalig en een matige tarte au citron (maakt mijn vriend Willem veel beter).

In het glas champagne van de Veuve en Chardonnay, 2011 van Jaffelin, lekker.

In Arundel is dit het beste restaurant. Het is een gezellig en romantisch restaurant, en je kan er ook slapen. Ik vind het zelf te duur voor wat je krijgt en de wijze waarop de kreeft Thermidor is bereid betekent dat er ofwel een amateur in de keuken staat, ofwel de kok zich aanpast aan het publiek. Aan het publiek kan het niet liggen, dus de kok is een goedbedoelende amateur. Eet hier gewoon de vers gekookte krab en kreeft, zonder poespas, met bieslook-mayonaise, of eet vegetarisch, en je gaat tevreden naar huis, want de ingredienten zijn vers, de zaak gezellig en het personeel goed en vriendelijk.

The Townhouse
65 Highstreet, Arundel
West Sussex BN18 9AJ
Tel.: 0044 1903 883847

20120801-171622.jpg

(Visited 75 times, 1 visits today)