Kinnaree

Het was Johannes van Dam, die een aantal jaren geleden Kinnaree de beste Thai van Amsterdam noemde en haar beloonde met een 9+.

Kinnaree bevindt zich in het gezellige stukje van de Jordaan op de Eerste Anjeliersdwarsstraat 14. Reserveren is nog steeds een must en sedert het laatste bezoek van Johannes van Dam is er weinig veranderd. Het eten is nog steeds van topkwaliteit, de ontvangst allerhartelijkst.

Het is mogelijk om hier met z’n tweeën voor onder de € 100,– te gaan eten. Prijzen van de voorgerechten liggen tussen de € 7,– en € 10,–, de prijzen van de hoofdgerechten tussen de € 12,– en maximaal € 17,–. De wijnkaart is gevarieerd en er stond nota bene een Nieuw-Zeelandse Chardonnay van de “Te MATA” van de Woodthorpe Vineyard, uit Hawkesbay op de kaart. Een zalige Chardonnay, licht hout, mooi vanille. Het is deze Estate die ik in oktober in Nieuw-Zeeland bezocht. Een wijn met grote Klasse.

De bediening heeft er een goed tempo in en de fles staat op tafel, fijn.

De Amuse bestond uit een prachtig blaadje met daarop geplaatst vers geschaafde kokos, wat kip, verse pindasaus, limoen citroengras en wat gegrilde kip: zalig. Als voorgerecht onder meer de kip in pandanblad (ietwat aan de vette kant) en de gemixte voorgerechten, waaronder pangsit, saté, gefrituurde garnaal. Lekker.

Na het voorgerecht aan de soep. De Tom Kha Kai en de Tom Jam Kai, beiden kippensoep. De eerste heeft als basis kokosmelk. Pittig, niet te scherp, goed van smaak.

Als hoofdgerecht de kip met cashewnoten en gegrilde groente en de specialiteit van het huis: de tilapiafilet met Thaise kruiden, cashewnoten. Verrukkelijk. Mooi op smaak gebracht met limoengras, verse koriander, gember.

Bij Kinnaree is het goed toefen, op steenworp afstand van Café de Blaffende Vis en Café Nol.

Maak van de gelegenheid gebruik door als je naar buiten loopt rechtsaf te gaan en na 50 meter links, daar bevindt zich een klein hofje, genaamd “Claes Claesz Hofje”, een oase van rust met 40 woningen en een prima plek voor (zowaar) wat romantiek.

Kinnaree
Eerste Anjeliersdwarsstraat 14,
1015 NR te Amsterdam
tel.: 020-6277153

20130425-230337.jpg

(Visited 204 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Dr. Bubbels april 26, 2013 at 3:37 pm

    Klinkt heerlijk! Wat dacht je ervan om een reservering voor vier personen in gang te zetten?