Terug van weggeweest: Hotel Santa Marta, Lloret de Mar

Na een jaar geheelonthouding (op schrijfgebied wel te verstaan) begint het weer te kriebelen bij de DF. En ooh, wat ben ik op veel mooie en fijne plekjes geweest het afgelopen jaar.  Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

Terug naar de orde van de dag. Ik schrijf dit blog op het terras van Hotel Santa Marta, een verborgen parel in LLoret de Mar, om precies te zijn aan de baai van Santa Cristina. Een prive baai. Mooier en beter wordt het niet.

Het uitzicht op de Middellandse zee, de geur van de pijnbomen, de 26 graden Celsius, het geruis van de branding, en een fles Belondrade & Lurton uit 2010 (mijn favoriete wijn uit de Rueda, van de Verdejo druif) en het uitzicht op het op het strand gelegen zwembad maken dat ik volmaakt gelukkig ben. Het genietertje staat even vol aan, ook dat mag worden gezegd.

Het hotel behoort tot de Relais & Chateau groep, maar als je de oubollige website ziet, dan haak je af. En dat is precies de bedoeling. Dit hotel moet je eigenlijk met de heli bezoeken, dat doen de meesten ook, het is per auto moeilijk bereikbaar. In de zomer moet je hier niet zijn, dan is het volgeboekt met Russen. Maar in de meivakantie en in de herfstvakantie is het hier genieten. Mooie ouderwetse kamers met een badkamer met Travertin op de muren, mahonie houten deuren en oude obers met vlinderdasjes en bordeaux rode jasjes.

De moderne SPA is een weldaad, de dinerzaal met TL-verlichting op een gekke manier ook (voor de leesbril generatie).

Naast het hotel ligt na een flinke wandeling het mooie kerkje van Santa Cristina, de beschermheilige van de vissers.

Het is mijn Spaanse zwager Luiz, die mij hier bracht. Hij bracht mij ook bij het beste visrestaurant ooit: “Can Flores”. Ik ga nu nog even genieten van het prachtige uitzicht en de welverdiende rust, want dit vind je hier!

<a href=”http://www.hotelsantamarta.es”>Hotel Santa Marta</a>

(Visited 114 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Arjan van Rijn oktober 17, 2014 at 10:00 am

  Wat heerlijk om dit weer te lezen! Hoop dat het jullie goed gaat. Hier kun je echt ook je lol op vwbt eten, maar dat weet je allang. Wordt tijd dat je hier lang komt, kunnen we samen de fijne plekjes opzoeken. De uitnodiging staat nog steeds open. we genieten ons suf. Hoop je snel te zien!

  Groet,

  Arjan

  Oh ja, email adres is iets veranderts, ‘nl’ is ‘sg’ geworden. arjan.van.rijn@sg.abnamro.com

 2. Karin oktober 17, 2014 at 10:07 am

  Blij te horen dat je terug bent van weggeweest, maar nog blijer om te horen dat het genietertje aan staat … met volle teugen, mag ik hopen!