Bailiffscourt Hotel & Spa

Tijdens mijn reis door West Sussex heb ik met de hulp van mijn vriendin Annette een aantal fijne adresjes bezocht. Een daarvan is het te Climping gelegen Bailiffscourt Hotel & Spa. Het is een prachtig hotel, gelegen aan de Engelse zuidkust, omringd door graanvelden en verspreid over diverse Middeleeuwse gebouwen. Overigens, alleen de kerk is Middeleeuws, de rest van de gebouwen is met oude materialen in 1931 onder Middeleeuwse architectuur gebouwd, een kniesoor die daar op let, ik ben er in ieder geval vol ingetrapt.

De oprijlaan is al een feest, prachtige bomen, loslopende pauwen, en als je je auto parkeert bij de ingang zie je in de bomen hammen in doeken gewikkeld te drogen hangen. Kijk dat belooft wat goeds!

het Bailiffscourt Hotel is onderdeel van de “Historic Sussex Hotels Group”, allen 5 sterren en prachtig gelegen.

Wij hebben een prachtige kamer van circa 120 m2, twee naast elkaar gelegen baden, in wat de vide van een oude kerk lijkt, met grote haarden, hemeldbed en uitzicht op een gigantisch grasveld, waar een helikopter platform is, crockett gespeeld wordt en voor de kinderen tennissets liggen, voetbaltafel en een pingpongtafel aan wezig zijn. Daar kunnen meer hotels een voorbeeld aan nemen. Door de graanvelden loop je naar de zee. Kiezelstrand, maar na 1 meter water sta je in heerlijk zacht zand en het water is warm.

Het is hier goed op orde, personeel te over, goede service, en veel gezellige ruimtes waar je heerlijk kan borrelen.

Het eten is goed. Een Franse maitre in een schotse kilt, met tongpiercing, lijkt zo uit een film weggelopen. Chef Russell Williams verstaat zijn vak, maar moet nog wel leren barbecuen.

De kaart is gevarieerd Engels, bloemkoolsoep, gerookte zalm, krab, gebakken foie gras, kreeft, eend en poussins. Wat opvalt is dat de Engelse kaarten meerdere vegetarische gerechten kennen. Wij aten het menu, te beginnen met “pressed confit duck and foie gras with cold poached duck egg and dill creme fraiche”. Lekker, de terrine iets aan de droge kant, door wat weinig vet, maar dat is goed. Eendenei was heerlijk.

Als hoofdgerecht de “Chargrilled Rib Eye steak with tenderstem broccoli, crispy cyprus new potato wedges and Hollandaise sauce”. Het vlees was in iedere geval niet op de barbecue geweest, en het was weinig smaakvol en zenig. Tegenvaller.

In het glas een rode “icewine” uit Canada van Magnotta, 100% cabernet franc. Mooi! bij het hoofdgerecht een glas open Bordeaux, goed.

Wij hebbben in West Sussex diverse hotels bezocht. Dit hotel was de beste en mooiste en de goedkoopste. De kamerspijs voor 5 bedroeg £ 420,00, naar later bleek inclusief diner en ontbijt, exclusief de drankjes. Zo goedkoop heb ik het niet meer gekregen. Wij waren een van de weinigen die niet in een Mc Claren of helikopter aankwamen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ga hier zeker naartoe en eet alles behalve het gegrilde vlees. Het is kindvriendelijk, de spa en zwembaden zijn prachtig, voor kinderen alleen tussen 10:00 en 11:00 uur en 15:00 en 16:30 uur toegankelijk.

Ga er heen!

Bailiffscourt Hotel & Spa
Climping, West Sussex
BNR 5RW
Tel.: 0044 1903 723511

20120803-114017.jpg

(Visited 74 times, 1 visits today)