The Crab & Lobster, Sidlesham, West Sussex

In mijn poging de beste zaken van West Sussex in een week te bezoeken, beland ik bij de Crab & Lobster, direct aan het kwelderland van de Engelse Zuidkust gelegen. De opvallende lezer zal het niet zijn ontgaan dat de Dutch Foodie een voorliefde heeft voor vis, schaal- en schelpdieren, krab en kreeft in het bijzonder.

Wat mooier dan naar een hotel gaan met deze naam, waarvan de keuken ook nog eens in de wijde omgeving goed bekend staat. De Crab & Lobster is een typisch hip, designhotel. 4 kamers, de juiste producten op de badkamer en onbetaalbaar.

Ik noem het inmiddels de Crab & “Kopster”, want onze kamer was in de nok van het gebouw met minimale stahoogte en veel schuine wanden. Niet goed. Als je er gaat logeren, wat je zeker moet doen, neem dan alles behalve kamer 4, beter is om naar de naastgelegen cottage te vragen, ideaal voor een gezin.

De keuken van de Crab & Lobster staat goed bekend, en terecht.

De kaart is gevarieerd, op seafood gericht. Bij de borrel visjes in broodkruim gefrituurd met tartaarsaus, lekker. In het glas een siciliaanse witte wijn, van het Huis Planeta, “La Segreta” 2011, een cuvee van Grenachio, Chardonnay Viognier en Fiano, lekker en past ook goed bij het voorgerecht, een zalmtaartje met krab en crayfish (rivierkreeft). Erg lekker (zie foto). Mijn tafelgenoot heeft de gekookte kreeft met groene sla en sauce tartaar. Mooi zacht.

Naast vele visgerechten, waaronder kreeft en kabeljauw, kent de kaart een gegrilde ribeye met groene sla en huisgemaakte frites. Zalig, mooie cuisson. In het glas een mooi cote du rhone van Domaine Pesquier! Altijd goed.

Ook hier weer volle aandacht voor de producten uit de streek. Het lokaal gemaakte ijs is heerlijk.

De volgende ochtend staat het kwelderland rondom het hotel onder water en kijkt het wel of je op een eiland zit. Wat een prachtig gezicht, en wat een prachtige omgeving. Het is hier goed toeven.

Crab & Lobster
Mill Lane
Sidlesham
West Sussex
Tel.: 01243 641233

20120806-130411.jpg

(Visited 51 times, 1 visits today)