Ottolenghi

Rondom de in Londen operende Iraelier Yotam Ottenghi begint een hype te ontstaan. Mijn vriend Willem had hem weer als eerste op de korrel. Ottolenghi is tezamen met zijn Palestijnse partner Sami Tamimi begonnen als traiteur, en heeft naast een aantal traiteurzaken, twee bekroonde restaurants. Zijn tweede kookboek “Plenty” is geheel vegetarisch. Zijn meeste bekende gerecht is die met gegrilde broccoli, rode peper en knoflook, waarbij de broccoli kort geblancheerd dient te worden, met olijfolie, peper en zout dient te worden ingesmeerd, om vervolgens te worden gegrild. Verrukkelijk. Het is Ottolenghi die mij ervan heeft overtuigd om minimaal 1 dag per week vegetarisch te eten, met zijn kookboek in de hand is dat geen enkel probleem. In zijn inmiddels tweede kookboek “plenty”, werkt hij wel met kip en vis. Qua kookboek iets minder ingewikkeld en de gerechten zijn een combinatie van de Israelisch-Palastijnse en Franse keuken. Zeer vernieuwend en heerlijk om uit te koken!

Na de copieuze lunch in Babylon moest in naar Nottinghill alwaar mijn vrouw die werkzaam is als styliste een bepaalde boutiek/miniwarenhuis. Hoe groot was mijn geluk toen aan de overkant daarvan op 63, Ledbury road zijn kleine traiteurswinkel bleek te zitten. Los van alle mooie groentegerechten, heeft Ottolenghi de lekerste taartjes, cupcakes, brownies en meringques. Beste raar als je na die lunch 4 taartjes haalt en er een vork bijvraagt (van hout!) voor in de taxi…

Van sommige dingen heb ik geen spijt! Als je in Londen bent, ga bij hem eten, hij zit op vier centrale plekken in de staat, kijk maar even op zijn site.

Ottolenghi

20120820-083818.jpg

(Visited 131 times, 1 visits today)