Terrasweer, De Doelen in Muiden

Vrijdag 23maart 2012.

Als de zon schijnt, kan ik nog maar aan één ding denken: op welk terras zal ik gaan lunchen? De brasserie van het Amstel Hotel, het terras van de L’Europe, Restaurant aan de Poel, het Bosch of toch het terras van het good old restaurant de Doelen in Muiden? Het laatste terras werd het.
Met mijn vriend Bas genoten wij afgelopen vrijdag van de eerste goede terraslunch. Reinier, dat is me er één. Je moet de rekening altijd goed nakijken, er staat zo maar per ongeluk een flesje te veel op en als je naar de wc gaat, vraagt hij stiekem het telefoonnummer van de tafeldame. Als je hem deze ondeugdende houding kunt vergeven en door Petra de rekening laat opmaken, is het feest compleet. We aten traditioneel verse fine claires, een malse kreeft met mayonaise en groene sla, en ondanks dat de zeetong kuit schiet, een glanzende, prachtig gebakken zeetong. Dit alles begeleid door de huis-Rueda. Of het verstandig is om op vrijdagmiddag uiteindelijk midden op de sluis (want daar scheen de zon nog) te lunchen met vier flessen wijn, ik weet het niet, maar het was wel erg prettig.
Voor de best gebakken zeetong en het gezelligste terras van Nederland moet je toch echt bij De Doelen in Muiden zijn.

20120330-134523.jpg

1 Comment

  1. Bas Lengers april 2, 2012 at 9:31 am

    Arjan, het was inderdaad een genot ..!!

    en een compliment ik had het niet beter kunnen omschrijven..

    Bas.