De Harbour Club

Sinds mijn vriend Richard mede-eigenaar van de Harbour Club is geworden, is het hard gegaan. Na Scheveningen is Rotterdam geopend en er wordt hard gewerkt aan de opening van de nieuwe Harbour Club in Amsterdam in de voormalige wijnentrepots, gelegen aan de Cruquiusweg 67 in het Oostelijk Havengebied. Zelden zo’n prachtige locatie en zaak gezien. Het is nog maximaal vijf weken geduld en dan kan het feest beginnen! Gelukkig ben ik uitgenodigd om te komen proefeten.
In aanloop daarop at ik bij de Harbour Club in Scheveningen. Een prachtige zaak met ruime parkeergelegenheid, gelegen aan de Dr. Lelykade 5, aan de eerste Haven. Vroeger zat hier de Dukdalf. Gelukkig heeft Harbour Club hier kwartier gemaakt.
Bij binnenkomst valt de grote vitrine met verse vis en het grootste assortiment verse oesters van Nederland direct op. En oesters hebben we gegeten! Prachtige platte Zeeuwse en Perle Blanche. Daarnaast aten we mooi afgesneden Pata Negra ham (ik schat 18 maanden gerijpt, jong) en dit alles begeleid door een fles Belondrade Y Lurton, een prachtige wijn uit de Rueda, gemaakt van de Verdejo druif. Ik weet van Richard dat ze, naast de hoogste kwaliteit verse vis, tevens de beste kwaliteit Amerikaans rundvlees hebben en ook dry aged beef. Wij kozen toch voor de verse kreeft, gegratineerd en de gekookte met botersaus, begeleid met een prachtige Cervaro van Antinor, de markies die ik ooit in zijn stadspaleis in Florence bezocht. De dynamiek straalt van het restaurant af.
De Harbour Club is een aanrader. Ik kan niet wachten op de opening van de Harbour Club Amsterdam, in de directe nabijheid van de S114 en S112 gelegen, met groot parkeerterrein, en georganiseerde chauffeurs die je voor € 40,– terug brengen in een straal van 50 kilometer (in het geval je vol enthousiasme van de heerlijke wijnkaart hebt genoten).

Gaat heen, en geniet!

20120401-181856.jpg

(Visited 200 times, 1 visits today)