George LA

Het valt niet mee om in het Gooi “rollatorvrij” te dineren, maar de redding is nabij! Met drie maanden vertraging heeft Restaurant George haar deuren in het voormalig restaurant “Brasserie Stijl” (en daarvoor: “de Vrije Heere”) haar deuren geopend. De kenners kennen George al uit Amsterdam van cafe George en George WPA. Verantwoordelijke voor de keuken is chef Lex Kok (nomen est omen), voormalige chef van restaurant Le Garage. De eigenaren zijn Niels Reijers en Colette van Eembergen, die met de UHM Groep een indrukwekkend aantal goedlopende horeca zaken bezitten.

Inmiddels bezocht ik George in de eerste week van haar opening twee maal. De kaart, indeling en werkwijze is zoals die in de andere zaken en “afgekeken” van restaurant Balthazar in new York. Een droomkaart ingedeeld in vis en vlees: oesters, kreeft, garnalenkroketten, kingcrab en andere heerlijke snacks, tot gebakken zeetong, gegrilde kreeft, en prachtige entrecote, rib eye, eend en lam. Groente, frites, et cetera, bestel (en betaal) je apart. De kaart is in het Engels om het mondiale karakter van de zaak te benadrukken. De wijnkaart is divers, veel wijnen per glas en deels Amerikaans georiënteerd. Ziet er goed uit. Het eten komt snel en is goed bereid, het vlees is van topkwaliteit, de dunne friet en heerlijke zelfgemaakte mayonaise is een feest.

Daar waar voorheen Brasserie Stijl moeite had de zaak vol te krijgen hangen ze bij George LA uit de ramen. Het publiek is divers en leuk, van de in Laren wonende voetballers tot de in het dorp Hermesdas-dragende heren, ze zijn er allemaal. Een buitengewoon goed alternatief voor Nick Vollebregts Jazzcafe, die zijn borst kan natmaken. Eindelijk eens uiteten, zonder dat ik in de auto naar Amsterdam moet.

George LA is een aanwinst voor Laren en is dagelijks vanaf 11:00 uur tot 01:00 uur geopend, ook voor een brunch. De keuken is tot 23:00 uur open.

Reserveren: 035 5335510.

20120406-094338.jpg

(Visited 973 times, 3 visits today)

2 Comments

  1. driesen mei 5, 2012 at 9:10 am

    Ongelooflijk slecht,bediening ramp,geen sfeer duurt veel te lang,bediening erg onervaren,blijft een lachertje deze tent.

  2. Ellie mei 20, 2012 at 8:12 am

    Het eten is redelijk goed, maar daar is dan ook al het positieve mee gezegd. De bediening is uitgesproken slecht. Dit verpest je eetplezier. En de prijzen zijn veel te hoog in relatie tot de kwaliteit. Verder is het niet echt gezellig en enorm gehorig. Jammer van zo’n mooie lokatie. Wij gaan hier nooit meer heen.