Nick Vollebregt

Nick Vollebregt’s is in Laren wat Old Dutch in Rotterdam is ( waar ik toevallig woensdagavond at). Wit linnen, oude garde in de bediening. Een golden oldie. De crisis is hier voelbaar. Donderdagavond en tafels te over, en dan is in de naastgelegen boerderij George nog niet eens geopend. Nick is sinds ruim een jaar in andere handen, en dat merk je. De zaak is opgefrist, de wijnkaart verbeterd en de kaart is verrijkt met heerlijke gerechten. De oude garde bedient nog steeds, maar is opeens een stuk aardiger, of verbeeld ik mij dat maar? Ik word blij van een kaart waar je direct meerdere gerechten wil eten. Zou ik normaal doen, maarja, als je persoonlijk dietiste naast je zit, blijft dat een moeilijk uit te leggen verhaal.

Wij aten Marbre van zwartpoot kip met eendenlever (goed) garnalencoacktail met tartaar van zalm (niet vers), gevolgd door gegrilde entrecote (kan malser) en gebakken kalfslever met spekjes (mijn moeder had hem kunnen maken) een halve fles Bernardus (chardonnay) en een halfje Amaronne 2007, Tomassi. Dame blanche na. Een heerlijke avond, behalve dat de niet verse zalmtartaar gewoon op de rekening stond. Om 22:00 uur was het restaurant leeg, tijden veranderen. Je kan hier rustig eten.

20120217-125232.jpg