Koek en Chocolade in Laren

Het is het Meisje van Vermeer die Laren uit haar lijden van het gemis aan een echte chocolatier/patissier heeft verlost. Anne-Claire Vermeer is de patissier (of moet ik zeggen: “patissière”) achter Koek en Chocolade. Een vrouw om verliefd op te worden. Prachtige verschijning, en dan ook nog zulke taarten en chocolade vervaardigen….

Enfin, Koek en Chocolade klopt van A tot Z. De mooiste Valrhona chocolade wordt gebruikt, het mooiste fruit om fruitchocolade van te maken en de verpakking is de slagroom op de taart.

Koek en Chocolade is alleen donderdag, vrijdag en zaterdag voor publiek geopend. De rest van de week levert zij alleen aan de horeca, lees: de sterrenrestaurants van Nederland.

De winkel is een feest voor de kinderen, ze zijn meer dan welkom en mogen altijd alle chocolaatjes proeven, zo veel ze willen. Anne-Claire maakt heerlijke chocolaatjes van mango, sinaasappelschillen, cranberries, vijgen, maar ook safraan-citroencake (mjam!), citroen-merenguetaarten, appeltaarten en chocoladetaarten.

De Dutch Foodie had wat goed te maken en hoe beter dan met een cadeau waar de Dutch Foodie zelf ook gek op is. Een prachtige chocoladetaart met een roos voor de dame, gevuld met chocolademousse en een krokante bodem. Wie de arrogantie en de buitengewoon slechte service van patisserie Remy uit Blaricum zat is en echte kwaliteitschocolade (en de beste taarten van Nederland) wil proeven, die gaat naar Koek en Chocolade. Anne-Claire geeft ook cursussen, een aanrader.
Koek en Chocolade, Veldweg, Laren.

20120525-190759.jpg

(Visited 566 times, 1 visits today)