Asperges in de akker

Maarten Beuningh, amateur-kok van het jaar 2009, heeft een catering/culinair evenementenbedrijf onder de naam “zMaakt!”.

Jaarlijks zet Maarten een prachtige bedoeïenetent van TentWorx neer op de Blaricumse aspergeakker van Mariëlle Bakker. Hij serveert daar 120 couverts, alle gerechten met asperges.

We aten terrine van kalfsvlees, aardappelen en katenspek met rauw gemarineerde asperges en een groene salade met pulpo en een kruidenvinaigrette, gevolgd door in salie en sinaasappel gemarineerde asperges à la Flamande met een eierbotersaus, dun gesneden ham en wat krokante broodkruim en peterselie. Als hoofdgerecht kabeljauw met basilicum en parmaham met gebakken asperges en krokante peterselie en risotto en asperge-ijs met gemarineerd rood fruit, met een dragon sabayon na.

Het was een heerlijke, zwoele zomeravond met goed gezelschap. De wijnen werden geserveerd door De Gouden Ton. Het feest was compleet.

Maarten heeft met asperges in de akker iets unieks gecreëerd waar Blaricum trots op mag zijn. Het is wachten op volgend jaar eer er weer van Maarten’s culinaire festijn genoten kan worden.

zMaakt!

20120525-192517.jpg

(Visited 142 times, 1 visits today)